Inspiratie-avond over opvoeden

Zwolle – Zwolse ouders, professionals en andere geïnteresseerden zijn welkom op de inspiratie-avond over opvoeden op 7 december 2015. Want opvoeden van kinderen is voor velen het mooiste, maar soms ook ingewikkeldste wat ons kan overkomen.

Op deze avond presenteren Fiene van Loock (Family Factory) en Jeannette Bakker (Magie van Kindercoaching) hun visie op de samenwerking met en tussen kinderen en ouders. En – niet onbelangrijk – welke rol professionals hierbij vervullen. Jeannette neemt ons mee in haar visie op ‘autonomie', ‘bewustwording' en ‘leven vanuit eigen potentieel' bij kinderen en hun ouders. Dit is de basis van waaruit zij werkt. Zij vindt het belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen om hun eigen talenten en kwaliteiten te ontdekken om zo hun eigen wijze en wijsheid te vinden waardoor ze zich verder kunnen ontwikkelen en grip krijgen op hun leven.

Fiene neemt ons mee in de visie die Family Factory heeft op de opvoeding en de ondersteuning die ouders elkaar kunnen geven. Want opvoeden: het is misschien wel de meest uitdagende baan die er is. Het daagt je uit en geeft voldoening. Goede netwerken zorgen ervoor dat vaders en moeders elkaars bron van ideeën, inspiratie en energie kunnen zijn. En als dat nodig is helpen al die vaders en moeders elkaar natuurlijk ook een handje.

Bent u een ouder, opa of oma, student, vrijwilliger, professional of op een andere manier geïnteresseerd in dit thema en wilt u zich een avond laten inspireren? Dan bent u van harte welkom op 7 december, u kunt zich tot 6 december aanmelden bij e.heinen@travers.nl. Het programma: 19.30 Inloop met koffie en thee, 19.45 Welkom en introductie, 20.00 Presentatie Jeannette Bakker, 20.45 Presentatie Fiene van Loock, 21.30 Discussie, 22.00 Afsluiting. Locatie: Wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaan 20 in Zwolle. Deze bijeenkomst is een vervolg op de bijeenkomst Zwolse jeugd in de spotlights van 23 september en wordt georganiseerd door Travers Welzijn, SWT, Jij Kindercoach Zwolle en de gemeente Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik hoop dat de "Wim Sonneveld methode" ook besproken wordt: "niet lullen maar poetsen".
    Een belangrijke tegenhanger van de volkomen mislukte vrije opvoeding.

Reageer