SP voor behoud Ambelt

Zwolle – De Ambelt heeft aangegeven per 2017 als aparte organisatie op te houden te bestaan, en haar onderwijs (inclusief het Zwolse deel) onder te brengen bij bestaande samenwerkingsverbanden in het onderwijs.

De Zwolse SP is van mening dat de overdracht van het bestaande onderwijs van de Ambelt nog onzeker is doordat er nog geen concrete afspraken met de samenwerkingsverbanden zijn. De huidige onzekere situatie leidt volgens de lokale politieke partij tot veel onrust onder ouders en personeel. De SP vindt dat het aanbod van speciaal onderwijs in Zwolle niet beperkt mag worden als gevolg van deze overgang. De SP wil dat de Zwolse raad zich maandagavond tijdens de raadsvergadering uitspreekt over een behoud van de Ambelt als zelfstandige organisatie in de toekomst.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. De kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben verspreiden binnen het regulier onderwijs, wordt een ramp.
  Ze hebben niet voor niets speciaal onderwijs nodig, gegeven door een bovendien gespecialiseerd docent. Sterker nog, daar hebben deze kinderen recht op.
  Een klas, vermengd met kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben, waar les gegeven wordt door een regulier docent, loopt vertraging en niveau-achterstanden op.

  De SP heeft groot gelijk.

 2. @FrankFutselaar: Jammer, Zwolse raad (PvdA, VVD, D66, CU, CDA) stemt tegen behoud Ambelt als zelfstandige organisatie. Zelfs tegen coördinerende rol gemeente.

 3. jaja, de gemeente weer.
  Natuurlijk hebben ze schijt aan wat er met die school gebeurt…
  Winkels gaan dicht,bedrijven gaan naar de klote,scholen moeten sluiten,
  als er maar een noodopvang niet dicht gaat en dan binnenkort een grote azc komt want dan komen ook veel centjes bij de gemeente binnen..
  Op alles waar ze maar iets kunnen bezuinigen zullen ze dat doen..
  Alles draait om centjes..
  Jammer voor die school maar het is niet anders…

Reageer