Lionsclub zamelt koffiepunten in voor voedselbank

Zwolle – Ook dit jaar zamelen Lionsclubs in Nederland weer Douwe Egberts koffiepunten in voor het goede doel. Douwe Egberts verzilvert deze punten tegen pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. De kerstactie van vorig jaar leverde op deze manier maar liefst 120.000 pakken koffie op!

Ondanks het feit dat de economie weer aantrekt, leeft in Nederland nog ruim een miljoen mensen (waarvan ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Helaas ook in onze Zwolse regio. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de Voedselbank Zwolle. "Koffie bederft niet en wordt dus zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. Als je van € 40,– in de week rond moet komen is een pak koffie vaak veel te duur", aldus Christa Melsbach van Lionsclub Zwolle Hanzestad.

Kerstactie
De decembermaand is bij uitstek een maand van feestelijkheid en gezelligheid, maar zeker ook van saamhorigheid en verbondenheid. In deze sfeer gunnen we onszelf en elkaar iets extra's: cadeautjes, lekker eten en drinken bij bijzondere en intieme momenten. In de pakketten van de voedselbank mag daarom de koffie niet ontbreken.

Christa Melsbach: "In heel Nederland liggen nog vele miljoenen koffiepunten in keukenlades en trommeltjes. Met meer dan 6.500 vrijwilligers van circa 125 Lionsclubs en Voedselbanken in Nederland zullen we deze DE-waardepunten inzamelen en bij Douwe Egberts verzilveren voor koffie". Douwe Egberts ondersteunt deze landelijke kerstactie van harte en heeft wederom aangegeven om de totale opbrengst te zullen verhogen.

Inzamelpunten
Er zijn inmiddels meer dan 1.000 inzamelpunten door het gehele land. Voor de Zwolse regio kunnen de waardepunten worden ingeleverd bij:
· Centrum: Ten Hag Makelaarsgroep, Vispoortenplas 8
· Aa-landen: Te Welscher Keurslager, Dobbe 40
· Zwolle Zuid: R.K. Sint Jozefkerk, Ministerlaan 203 en Bruna, Pijmanstraat 6
· Berkum: COOP Van Brummen, Campherbeeklaan 54-2
· Stadshagen: Albert Heijn, Wade 10 en EP Stadshagen, Belvederelaan 237
· Dalfsen: Jumbo Kamphuis, Wilhelminastraat 18

Daarnaast kunnen de waardepunten ook gezonden worden naar Lionshelpen, Postbus 151, 2270 AD Voorburg. Kijk ook eens op de website: www.lionshelpen.nl.

Hoewel deze kerstactie landelijk is opgezet en zeer breed wordt gedragen, komen de pakken koffie ten goede aan de lokale voedselbanken. Vorig jaar waren er vele spontane, lokale acties; binnen een bank, in bedrijven, of in de buurt. "Ik hoop dat die spontaniteit dit jaar weer optreedt. Dat zou fantastisch zijn. Ik wil de inwoners van Zwolle daarom oproepen om de keukenlade uit te mesten, in de verzameltrommeltjes te kijken, de keukenpotjes om te keren en de DE-waardepunten in te leveren, zodat de klanten van de voedselbank ook dit jaar weer kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie", aldus Christa Melsbach.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Mooi initiatief, maar misschien dat de VVD'ers in onze gemeenteraad zich hier eens wat drukker over kunnen maken, dan over winkels die wel of niet op zondag open mogen zijn….En ik vind ook dat de Christenunie hier wel wat meer aan mag doen als grootste coalitiepartij.

  2. @ Leonardo, nee deze gemeenteraad en de regering maakt zich veel drukker over de opvang van al deze zgn vluchtelingen, net als jou. Daar is wel geld voor blijkbaar. Een heel mooi initiatief van Douwe Egberts en de Lionsclub Zwolle. Ik had hier nog niet eerder van gehoord en ga zeker mee doen en mensen vragen om dit ook te doen. Ruim een miljoen mensen waaronder veel kinderen die onder de armoede grens leven, niet normaal eigenlijk. Fijn dat daar ook is aandacht aan besteed word.

Reageer