Zwolse weekend van de korte film

Zwolle – Op zaterdag 28 november tijdens het Weekend van de Korte Film presenteert het Fraterhuis een regionaal competitieprogramma Korte Film én een publiekswinnaar. Een programma met korte films van Zwolse makers en Zwolse onderwerpen, zoals het Dominicanenklooster, de Zwolse Kunstroute en Verhalen uit Zwolle.  

Het regionale competitieprogramma is een afwisselend programma met tekenfilms van Martin-Jan van Santen, de fictiefilm ‘Uit Logeren’ van Jelle Tigchelaar, drie korte animaties van Lynn de Rijk, de première van ‘Match’ van Fokke Baarssen, korte documentaires over het Dominicanenklooster en de Agnietenberg van Veasonic, de film ‘Démontable’ van Douwe Dijkstra en de trailer van de Kunstroute.

Informatie Zaterdag 28 november om 15.00 uur
Kaarten kosten €8,00 per persoon (€6,50 voor Vrienden) 

 
Weekend van de Korte Film

 
De korte film staat het weekend van 28 & 29 november centraal in het Fraterhuis. De aftrap is op zaterdagochtend met een speciaal college van de Fraterhuis Academie: ‘Korte Film’ door creatief producent Bart Jansen en de Zwolse videokunstenaar Douwe Dijkstra. Naast diverse themaprogramma’s biedt het Fratehuis dit weekend ook een regionaal competitieprogramma aan inclusief publiekswinnaar. Verder is op zaterdag een 34 jaar oude DAF omgebouwd tot mini drive-inn te vinden in de filmfoyer, volgt ’s avonds een pop-up cinema met docu’s over het thema ‘stad en openbare ruimte’ in Club Cele en zijn er op zondag Toverlantaarnvoorstellingen op de zolder van het Fraterhuis. 


 
Filmtheater Fraterhuis

 
Met ruim 75.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.
Artikel delen:

Reageer