Theatervoorstelling in de bibliotheek

Op donderdag 1 november 2007  treedt theatergroep Sonnevanck op in de Statenzaal van de Centrale bibliotheek met: “De gelukkige klas of: De ultieme  les”. De gratis voorstelling begint om 20.30 uur.

In de periode 19 oktober t/m 16 november kunnen volwassenen leden van de bibliotheek gratis het boek “De gelukkige klas” van Theo Thijssen afhalen (zolang de voorraad strekt). Om een levendige discussie over het boek te bevorderen, organiseert de bibliotheek een drietal bijzondere activiteiten. Theatergroep Sonnevanck verzorgt als eerste een speciaal voor deze gelegenheid geschreven theateroptreden, dat door provinciale subsidie gratis aangeboden wordt. Bovendien krijgen bezoekers van deze avond ook een gratis exemplaar van “De gelukkige klas” mee, alsmede een leesgidsje erbij.

Theo Thijssen beschrijft in zijn boek de bijzondere onderwijzer Staal; hartstochtelijk begaan met zijn klas.  De schrijver raakt aan thema’s die verrassend vaak doen denken aan de verhalen die we uit de onderwijspraktijk van vandaag de dag kennen. In de voorstelling worstelt zo’n zelfde onderwijzer met de vraag: hoe gelukkig is zijn klas, de klas van vandaag? Wìl die klas hem wel, zoals de klas van Meester Staal hem wilde? Is zijn klas wel gelukkig … met hèm? Het stuk van jeugdtheater Sonnevanck is: geschreven door Els Launspach en  geregisseerd door Julian Goldsman .  Sander Commandeur speelt de onderwijzer, en Rick Kuiper begeleidt op de gitaar.

Toegangsbewijzen zijn af te halen bij de receptie van de centrale bibliotheek, Diezerstraat 80. Kaarten voor de andere speciale “Nederland leest”-activiteiten, Koos Postema (8 november) en Philip Freriks  (12 november), zijn daar ook al te koop. Meer informatie over alle activiteiten op www.bibliotheekzwolle.nl

Artikel delen: