Wethouder geeft startsein bouw Katwolderplein

Zwolle – Op donderdag 26 november a.s. geeft wethouder Ed Anker om 17.00 uur het officiële startsein voor de bouw van het Katwolderplein in Zwolle. Hiermee komt de daadwerkelijke realisatie van deze centrale plek in de stad weer een stap dichterbij.

Op het Katwolderplein ontwikkelt gemeente Zwolle een parkeergarage met ruim 700 plekken waarvan 500 voor bezoekers van de Zwolse binnenstad. deltaWonen bouwt hier 23 woningen die de Vogelbuurt in de Kamperpoort voltooien en Multi realiseert op het Katwolderplein een bioscoop met circa 1500 stoelen, een supermarkt en twee winkelunits.

Wethouder Ed Anker: "Als straks de bioscoop, de winkels, de parkeergarage en de 23 woningen zijn afgerond, is het Katwolderplein één van de belangrijkste schakels met de binnenstad". De omgeving van het Katwolderplein is voor Zwolle altijd een belangrijk en levendig gebied geweest met toegangswegen tot de binnenstad. Met veel bedrijvigheid en handel. Onlangs zijn de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade opnieuw ingericht waarbij onder andere een vrijliggende tweerichtings busbaan met een centrumhalte en twee vrijliggende autorijstroken zijn aangelegd.

Aan de Kamperpoort-zijde is een vrijliggend tweerichtingsfietspad en een breed voetpad gerealiseerd. Reeds eerder al had de Katerdijk een facelift gekregen. De grondwerkzaamheden voor de bouw van de garage en de bioscoop zijn inmiddels gestart. Zodra het ondergrondse gedeelte van de parkeergarage gereed is, start deltaWonen met de bouw van de woningen. Naar verwachting is dit in het voorjaar van volgend jaar. "Met de bouw van de 23 woningen, maakt deltaWonen haar bijdrage aan de Vogelbuurt compleet," verklaart Adjunct directeur Sjoerd Quint van deltaWonen. "De woningen die deltaWonen hier heeft gebouwd, bieden een mooie aanvulling op de sociale woningvoorraad in de gemeente Zwolle."

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Sociale woningvoorraad??? Met huurprijzen vanaf ??680 zijn die zogenaamde sociale huurwoningen die ze tegenwoordig bouwen helemaal niet te huur voor de minima. Nieuwe sociale huurwoningen zijn nu met voorrang alleen te huur voor de hoge inkomens, die hoeven dus niet meer te kopen. Met de nieuwe regels vanaf 1 december a.s. mogen minima alleen tot ??576 ofzo gaan huren, de rest is alleen voor de hoge inkomens beschikbaar. Wordt weer 10 jaar wachten op een geschikte woning onder de ??576. Er is niks sociaal meer tegenwoordig aan die woningcorporaties, alleen maar bouwen voor de rijken met achterlijke smoesjes als: oh die minima wonen in veel te dure woningen, terwijl ze zelf veel te hoge huren hanteren, zodat niks meer betaalbaar is voor lage inkomens. Dus maak er maar gelijk koopwoningen van die 23 nep-sociale huurwoningen, want er wordt toch geen enkele toegewezen aan sociale minima.

Reageer