Zwolle waardeert en ondersteunt mantelzorgers

Zwolle – Mantelzorgers die zorgen voor een zorg- of hulpvrager die in Zwolle woont, kunnen op ondersteuning en waardering van de gemeente Zwolle rekenen. Van 7 tot 17 november waren er in de Week van de Mantelzorg allerlei activiteiten, in samenwerking met andere Zwolse partijen. De komende 2 jaar zet gemeente Zwolle daarnaast ook in op training, advies, praktische ondersteuning en informatie voor mantelzorgers.

De gemeente Zwolle heeft met deze extra inspanningen voor mantelzorgers als doel hen te waarderen en extra ondersteunen zodat overbelasting eerder wordt gesignaleerd en voorkomen. Steunpunt Mantelzorg is gespecialiseerd in mantelzorgondersteuning en geeft in opdracht van de gemeente de ondersteuning en waardering vorm. Een waarderingsactie die momenteel loopt, is het verstrekken van VVV-waardebonnen voor mantelzorgers. Voor jonge mantelzorgers zijn er bioscoopbonnen. Mantelzorgers kunnen de waardebon aanvragen via www.mantelzorgzwolle.nl/waardering. Mantelzorgers kunnen zich aanmelden tot 7 december.

Ook volgend jaar gaat het ondersteunen en waarderen voor mantelzorgers door. Dus ook wie zich ná 7 december aanmeldt, wordt op de hoogte gehouden van volgende vormen van training, advies, praktische ondersteuning, informatie en waardering. Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur, die chronisch ziek zijn of een beperking hebben. Het gaat dan niet om gebruikelijke zorg, vrijwilligerswerk of zorg in het kader van een hulpverlenend beroep. Mantelzorg vraagt vaak veel tijd en kan in sommige gevallen voor psychische belasting zorgen. Lees meer over mantelzorg in de gemeente Zwolle op www.zwolle.nl/mantelzorg. Heeft u behoefte aan informatie, advies, praktische hulp en ondersteuning? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg via (038) 422 52 00 of kijk op www.mantelzorgzwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Wat ik dan lastig vind, is dat je als mantelzorger dit zelf moet aanvragen. De zorgvrager kan dit niet zelfstandig doen… Voelt een beetje raar.

    Maar ach, dat was ook al zo met het Mantelzorgcompliment voorgaande jaren. Maar dat dat voor een VVV bon ook moet…

Reageer