Veel animo voor cursus Politiek Actief

Zwolle – Dinsdag 24 november kregen 30 mensen in Zwolle een certificaat voor de cursus Politiek Actief uitgereikt uit handen van loco burgemeester De Heer.

Gemeente Zwolle bood de cursus aan voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden en/of wil weten hoe je invloed kunt uitoefenen op de besluitvorming. Inwoners van Zwolle en omliggende gemeenten kregen op deze manier de gelegenheid een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. De gemeente hoopt hiermee inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid.

Op herhaling
“De belangstelling voor de cursus Politiek Actief was overweldigend. Binnen korte tijd hadden meer dan 100 mensen zich aangemeld. We zijn blij met zoveel belangstelling, dit betekent dat de interesse in de politiek leeft. Wellicht dat we de cursus eind volgend jaar, als mensen zich oriënteren op een eventueel verkiesbare plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018, nog eens herhalen.” aldus burgemeester Henk Jan Meijer.
 
Programma
Tijdens de drie cursusavonden stonden ontmoetingen met lokale politici en bestuurders, workshops over lobby en het besluitvormingsproces centraal. En waren er presentaties van gastdocenten over onder meer gemeentefinanciën en integriteit. De cursus werd afgesloten met een debattraining van debat.nl.
 
Prodemos – Huis voor democratie en rechtsstaat heeft de cursus in augustus in Zwolle voor de eerste groep deelnemers verzorgd. Op 16,17 en 24 november heeft de gemeente de cursus voor de overige 30 mensen gegeven aan de hand van een toolkit van Prodemos.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer