Verhalen over Zwolle: Van beerput tot stadspomp

Zwolle – Op vrijdagavond 11 december is de volgende lezing in de reeks van verhalen over Zwolle.

stadspomp.jpg

   
Wat zegt een beerput over het afval van de elite en van de gewone man vanaf de late middeleeuwen? En wat zeggen de stadspompen en museale objecten over de geschiedenis van het huishouden en het drinkwater? Welke invloed hebben drinkwater en hygiëne gehad op de gezondheid en ziekten in de stad?
Johan Teunis, Sanne van Zanten en Linda Barendse vertellen u namens Monumentenzorg en Archeologie van de gemeente Zwolle en het Stedelijk Museum Zwolle over Zwolse leefgewoonten en hygiëne.

Artez studenten zorgen voor de muzikale omlijsting. Uiteraard is er ook gelegenheid om bij een kop koffie of een borrel bij te praten.

Over het Erfgoedplatform Zwolle
Deze lezing wordt u aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle. Dit wordt gevormd door: Stedelijk Museum Zwolle, Historisch Centrum Overijssel, Waanders in de Broeren, Zwolse Historische Vereniging, Vereniging vrienden van de stadskern Zwolle, Zwols Architectuur Podium, Gemeente Zwolle (afdeling Archeologie en Monumentenzorg), Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle, Stichting Stadsherstel Zwolle, Stichting Grote Kerk Zwolle en Het Oversticht.

Locatie: Waanders in de Broeren
Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Toegang is gratis

Graag aanmelden via de website

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer