Stripboek over Zwolle van Bert Dijkink

Zwolle – Stadsgids en tekenaar Bert Dijkink heeft een stripverhaal gemaakt waarin Zwolle het decor is. De hoofdrol is voor de jonge Fransman Alain, die piano studeert aan het conservatorium van Zwolle. Toevallig komt hij in contact met de monumentenzorger Jo Tönis. Bij dit gesprek komt een voorvader van Alain ter sprake die in Zwolle begraven moet zijn: Alanus de Rupe. Deze Dominicaner monnik was in zijn tijd, de vijftiende eeuw, al een beroemd persoon.

bert_dijkink.jpg 

Bij een rondleiding in de Grote Kerk ziet Alain een muurplaat met de afbeelding van een kreeft en een Latijnse tekst. En de kreeft komt ook voor in het familiewapen van zijn voorvaderen. Dit is het begin van een spannende zoektocht naar het graf van Alanus de Rupe. Spannend omdat hij hierin wordt tegengewerkt. Stadsgids/tekenaar Bert Dijkink is er in geslaagd feit en fictie te verweven tot een spannend verhaal waarbij de lezer hem letterlijk op de voet kan volgen door Zwolle door de aparte tekenstijl van Bert. Het boek is vanaf zaterdag 28 november in de boekhandel te koop voor de prijs van € 5,95.

Artikel delen:
Reacties 38
 1. 'Aparte tekenstijl'… jaja, had ie het koud ofzo? Wat BIZAR slecht getekend. Sorry hoor, maar een opfriscursus 'beter tekenen dan de gemiddelde kleuter' had wel even gemogen. Verder hardstikke leuk natuurlijk.

 2. Klasse Observer! Zaterdag (of later) maar eens aanschaffen bij Westerhof in Stadshagen…Geen geld ook!

  Het boek is vanaf zaterdag 28 november in de boekhandel te koop voor de prijs van
  ?? 5,95.

 3. Was dit nu echt nodig? de zwolse politiek zit vol met stripfiguren. herman vraagt zich af of die ooit nog eens in een album worden opgetekend.

 4. Het artikel smaakt naar kopen! Ook mooi getimed, zo vlak voor Sinterklaas. Bert Dijkink een beetje kennende leren we ook nog weer iets over het Zwolle van lang geleden. En die tekening bij het artikel vind ik hartstikke leuk. Misschien een ideetje voor een volgend project van Bert: een legpuzzel van 1000 stukjes van mooi Zwolle. Een koper is gegarandeerd…!

 5. @Dame, Dank je voor de tip, maar ik bevind me nou nog in de feestroes van de feestelijke presentatie van het boek vanmiddag in de Buitensocieteit:):)

 6. Hi, Bert,
  Eens met jou een stadtoer Zwolle met spannende verrassingen gemaakt. Nu jouw stripboek De Kreeft gelezen.
  Zowel het stripboek als de Tour Zwolle zijn Fantastisch.
  Leuke weetjes van Zwolle
  We mogen blij zijn met z'n goeie stadsgids!! ?????

 7. Goedendag heer Bert Dijkink,

  Is het mogelijk als wij een gratis exemplaar het geheim van DE KREEFT mogen ontvangen om deze onder te brengen in het Historisch Centrum Overijssel als naslagwerk.

  Historisch Centrum Overijssel
  Eikenstraat 20
  8021 WX Zwolle

 8. @h. faber

  Een gratis exemplaar vragen terwijl jouw directeur Arie Slob meer dan een ton euro verdiend per jaar. Hij hoefde niet eens te solliciteren voor de baan, handje klap politiek geneuzel. Als je maar bij de juiste politieke partij aangesloten bent.

  En zonder schaamte een gratis exemplaar vragen aan een tekenaar onder het mom van "het archief".

  Je moest je eens schamen.

 9. Het is natuurlijk ook wel een eer om te weten dat je stripboek "voor eeuwig" een plaatsje in het Overijssels historisch archief krijgt, toch? 😉

 10. Ik ben de énige echte originele Observer, maar aangezien deze site mij bij het inloggen steeds blokkeert en zegt dat mijn naam al (door een ander?) geregistreerd is moet ik noodgedwongen inloggen onder de naam Observer2. Het is echter niet fair dat ook anderen dan mijn naam gaan gebruiken met de toevoeging 3, 4 of wat dan ook. Ik heb eea aan de adm van deze weblog voorgelegd maar ik heb tot op heden nog een antwoord gekregen.

 11. Pak je toch een andere naam? Anders weer terug naar de speelhoek zodat volwassenen hier een poging doen om te discussieren. Kinderachtig gedrag hier.

 12. Observer2 als het goed is kun je rechtsboven inloggen met het wachtwoord dat je gekregen hebt. En het emailadres moet je hierboven invullen geloof ik.

 13. Zucht, daar heb je hem weer…. teveel gif eitjes gegeten Tsja? weet je? bij jou heb ik altijd het idee van een vent met een oorringetje, een petje, een pitbull aan een touwtje en meer inkt in je tattoos dan dat je ooit met een pen op papier hebt gezet;)

Reageer