Landstede Volleybal tegen grootmacht Verona

Zwolle – Voor Landstede Volleybal staat woensdag 2 december de eerste van twee confrontaties met het Italiaanse Calzedonia Verona op het programma. Het duel in de strijd om de Europese Challenge Cup start om 19.30 uur in het Landstede Sportcentrum.

europacup.jpg 

De Zwolse selectie hoopt op veel steun van het publiek en speelt daarom deze week voor Sinterklaas. De eerste honderd kaarten die online worden verkocht zijn namelijk gratis. Daarnaast delen de volleyballers deze woensdagavond kaarten uit aan de bezoekers van de thuiswedstrijd tegen SV Land Taurus. Aanvang: 20.00 uur. Precies een jaar na de komst van het Russische Dinamo Moskou komt er met Calzedonia Verona dus opnieuw een internationale volleybalgrootmacht naar Zwolle.

De Italiaanse formatie uit Verona wordt geleid door coach Andrea Giani, de man die in 1996 in de Olympische volleybalfinale (Atlanta) – op matchpoint voor Nederland – de bal langs de verkeerde kant van de antenne sloeg. Een legendarisch sportmoment. Vier jaar eerder was diezelfde Giani er ook al bij op de Spelen in Barcelona. Destijds troffen Nederland en Italië elkaar in de kwartfinale, waarin Oranje met 3-2 aan het langste eind trok. Daarmee hield Nederland het sterke Italië van een Olympische medaille af. Een volleybalfeit waar in het mekka van de volleybalwereld nog altijd over wordt gesproken. Ronald Zoodsma, de vader van Landstede Volleybal-middenman Rutger Zoodsma, droeg in die wedstrijd het Oranje-shirt en speelde tegen onder meer Andrea Giani.
Als volleyballer behoorde Giani absoluut tot de beste spelers van de wereld en ook als coach staat hij hoog aangeschreven. Momenteel is hij niet alleen coach van Calzedonia Verona, want hij vervult tevens de rol van bondscoach van Slovenië. Met het nationale team van Slovenië werd hij eerder dit jaar nog tweede op het EK. De Italiaanse oefenmeester weet dus wat het is om met internationale topspelers te werken. Bij Verona beschikt hij eveneens over een internationaal gezelschap, te weten: zeven Italianen, twee Serviërs, één Belg, één Pool, één Australiër en één Amerikaan. De twee Serviërs werden in 2011 Europees kampioen en zijn tweede geworden in de World League 2015. De Amerikaan Taylor Sander won in 2014 met Amerika de World League en werd toen bovendien uitgeroepen tot MVP. En tot is ook Francois Lecat geen onbekende. Hij speelde in het seizoen 2011-2012 nog voor Tilburg STV.
Al met al belooft de Europacup-wedstrijd van woensdag 2 december tussen Landstede Volleybal en Calzedonia Verona een volleybalduel van hoog niveau te worden. Kaarten zijn nu te koop via www.landstede-volleybal.nl. En Sinterklaas geeft de eerste honderd kaarten dus cadeau! Diegenen die reeds een kaartje hebben gekocht krijgen hun geld terug.
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer