Zwolle wint prijzen voor energiebesparing

Zwolle – Zwolle won twee van de vier Stook-je-rijkawards. SWZ kreeg de award woensdagavond in de categorie beste corporatie die de grootste energieprestatie heeft geleverd. Daarnaast werd aan Zwolle ook de trofee voor beste samenwerking tussen huurders, corporaties en gemeente uitgereikt. Stook-je-rijk heeft als doel om energiebesparing in de bestaande huurwoningen te realiseren. Stook-je-rijk is een initiatief van de Nederlandse Natuur- en milieufederateies, het ministerie van BZK, De Woonbond. Brancheorganisatie Aedes, VNG.

schermafbeelding_2015-11-25_om_21.58.48.png 

Zwolle was in alle vier categoriën genomineerd: beste bestuurder, beste corporatie, beste samenwerking en beste huurdersvereniging. Wethouder Nelleke Vedelaar: “Wat fantastisch om de helft van de prijzen mee naar Zwolle te mogen nemen. We hebben gezamenlijk echt een prestatie op energiebesparing en betaalbaarheid van woningen neergezet. De drie Zwolse corporaties lieten in 2013 de snelste en grootste verduurzaming zien, en ook in 2014 is bovengemiddeld gepresteerd, vooral door SWZ dat in 2040 energieneutraal wil zijn. In 2014 werden door de drie corporaties gezamenlijk ruim 700 woningen naar energielabel B verbeterd. Met dit tempo gaan we de energiedoelstelling om in 2020 alle huurwoningen van corporpaties naar energielabel B zeker halen.”

Ook voor het komende jaar blijven de gemeente Zwolle, SWZ, Openbaar Belang , DeltaWonen en de huurdersverenigingen zich inzetten voor energiebesparing en betaalbaarheid. De ambities en doelstellingen hiervoor worden in de prestatieafspraken Wonen vastgelegd. 
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Zo jammer dat er altijd mensen zullen zijn die iets negatief moeten spuien. We zijn in Zwolle op de goede weg. Dat we er nog niet zijn zal niemand betwisten maar deze prijzen zijn een opsteker om nog meer ons best te doen. En dat zullen we! Misschien is het een idee om met mensen in gesprek te gaan hoe het nog beter kan (en wat is financieel haalbaar – ook niet onbelangrijk) in plaats van te gaan miezemouze op internet. Zo heerlijk anoniem!

Reageer