Film ‘Vleesverlangen’ in première in Fraterhuis

Zwolle – Filmmaakster Marijn Frank, bekend van De Keuringsdienst van Waarde) wordt heen en weer geslingerd tussen haar lust voor vlees en het verlangen een beter en verstandiger mens te zijn. Vleesjunk Marijn probeert nu ze net moeder is geworden van haar verslaving aan vlees af te komen.

Bij een koeienslachterij begint ze een stage en ze brengt een bezoek aan een legbatterij met plofkippen. Door haar biefstukje recht in de ogen te kijken hoopt ze een gezondere morele relatie op te bouwen met het vlees op haar bord. Dat blijkt nog een emotionele, soms komisch-erotische tour, waarin ze wordt bijgestaan door een psycholoog. Terwijl Marijn dapper vordert langs de slachtlijn, vindt ze antwoorden op haar vragen bij onder andere vleesfokkers en -kwekers, geheelonthouders en een wel heel appetijtelijke chef-kok. Marijn Frank maakte een film over beeldvorming, diervriendelijkheid, lust en hypocrisie.

‘Vleesverlangen 'is van 4 tot en met 9 december 2015 te zien in het Fraterhuis. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Artikel delen:

Reageer