Tabonon in zetel, na winst

Zwolle -De WRZV week begon op maandag met een geweldig affiche tussen de koploper in de hoofdklasse A Tabonon en titelverdediger Gebroeders Postma en eindige afgelopen woensdag met een verrassende nederlaag van hoofdklasser Krijtje FC tegen Vastgoed Dalfsen.

De topper in de Hoofdklasse A tussen koploper Tabonon Sportschool en Gebroeders Postma werd voor veel publiek gespeeld. In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Nadat Postma via Tom IJzerman op voorsprong was gekomen, was het even later Tabonon wat aandrong en op een 1-2 voorsprong wist te komen. Vlak voor rust bracht Peter Opdam de titelverdediger op gelijke hoogte. Postma verzuimde voor rust afstand te nemen en moest dat in de 2e helft bekopen, omdat Tabonon met Wahid Shimeri wel raad wist met de geboden kansen. De koploper maakte in de 2e helfte volop gebruik van de geboden ruimte en liep verder uit naar 3-7 voorsprong. Even leek het gedaan met Postma, maar de ploeg onder aanvoering van Peter Opdam gaf niet op en wist toch nog terug te komen tot 5-7. Shimeri gooide de wedstrijd met 5-8 in het slot.

Tabonon gaat ongeslagen aan kop en de Gebroeders Postma zijn terug te vinden op plaats vier. Dozend declasseerde 'laagvlieger' Woord en Daad. En keerde met een 10-1 zege huiswaarts. Stip Entertainment won het belangrijke duel in de kelder van de hoofdklasse met 2-0 van Motivo. Kletsen en Proeven verraste 'vriend en vijand' door subtopper Café Het Beugeltje met 5-4 te verslaan en is even uit de gevarenzone.

In het fysieke zaalvoetbalduel in de 1e klasse A tussen Argos Bebemus en Cycloon was het Cycloon, die met de punten aan de haal ging door een 3-6 winst. De Belgische Keizer1 wist met 6-4 te winnen van FC Knetter. De VIPS waren met 5-2 te sterk voor rode lantaarndrager Trias. Koploper Bafana Bafana was oppermachtig tegen Opgezwolle en wist met 9-1 te winnen. Café Lucky had een moeilijke tegenstander aan Exact. Na eerder op de avond al een oefenduel te hebben gespeeld tegen Diaspora (6-4, winst) keek Café Lucky al snel tegen een 1-4 achterstand aan. Bij 4-4 maakte keeper Erik Riemens een overtreding, met een penalty tot gevolg. Door te vroeg uitkomen mocht Riemens met geel zijn post verlaten. Bertus Finke benutte de penalty en mede door goed spel van Willem Bel wist Lucky met 5-8 uiteindelijk de wedstrijd in het slot te gooien.
Le Gong moet na de 5-6 nederlaag in de 1e klasse B tegen Karba voorlopig even passen in de strijd om de titel. AVC heeft op dit moment nog steeds de beste papieren en is favoriet. Het duel tegen Zwolle Zuid werd met 5-2 gewonnen en hierdoor wist AVC verder uit lopen op de concurrentie. Ghana'82 boekte een ruime 8-1 zege op Amicitia Fortior. Styrinth was niet opgewassen tegen ZVV Pruts. Outsport zorgde voor de verrassing van de avond door met 8-7 te winnen van Allesoverrechten.nl en staat voorlopig op een veilige positie boven de rode streep.

Krijtje FC had een complete offday en zag titelverdediger Bordeaux Groen op de ranglijst passeren. Krijtje FC was bezig aan een goede reeks, totdat Vastgoed Dalfsen het team van Krijtje deze week een halt toe riep. De spelers uit Dalfsen wisten eventuele aanwezige titelaspiraties, bij de oud- kampioen de kop in te drukken en verwezen Krijtje FC met een ruime 8-3 nederlaag naar de kleedkamer. Ook subtopper The Green Room kreeg een verrassende 'dreun' te verwerken door met 3-7 te verliezen van Neptunes'12. Bordeaux Groen had het zeker niet een gemakkelijk avond tegen YBC uit Staphorst, maar wist met een 10-8 zege goede zaken te doen en is op dit moment de uitdager van koploper Blazende Veiligheid. De koploper wist Europanel met 5-2 te verslaan. Het was Uwais Goelab die met een hard schot van afstand voor beslissende treffer zorgde. Voor FC Hummel waren de 'druiven op de late avond zuur', nadat Aqua Comfort uit Zwartewaterland in de laatste minuut een beslissende 2-3 voorsprong wist te nemen in deze zes punten wedstrijd onderin de Hoofdklasse B. Met nul punten op laatste plaats dreigt FC Hummel na promotie twee jaar geleden af te stevenen op degradatie naar de 1e klasse B.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Weet iemand te zeggen hoe lang de WRZV-hal nog blijft bestaan in deze vorm? Hoorde vandaag zelfs iets over een mogelijke afbraak in de toekomst 😮

    Weet jij daar wat over te melden Fred Eikelboom?

  2. @dick de wrzv hallen blijven natuurlijk bestaan. Feit is wel dat de hallen toe zijn aan een renovatie of wellicht nieuwbouw op de bestaande of nieuwe plek. De hallen zitten dagelijks tjokvol en met de zaalvoetbal zitten we qua groei nog niet aan ons dak.

Reageer