Rekening houden met elkaar in Stadshagen

Zwolle – Vrijdag 27 november wordt om 16.00u het startsein gegeven voor het verspreiden van posters onder Stadshagense winkeliers en het uitdelen van flyers aan bezoekers. Het doel van initiatiefnemer Werkgroep Jongeren Stadshagen is ervoor te zorgen dat alle gebruikers van en bewoners rondom het winkelcentrum rekening houden met elkaar.

Begin dit jaar zijn er sfeerverbeteringen aangebracht in Winkelcentrum Stadshagen. Deze verbeteringen benadrukken nog meer dat het winkelcentrum Stadshagen een levendige plek is. Om te shoppen en om elkaar te ontmoeten. Tijdens de voorbereiding van deze aanpassingen bleek ook behoefte aan een goede afstemming van de belangen en behoeften van alle gebruikers van en bewoners rondom het winkelcentrum. Hiervoor is de werkgroep Jongeren Stadshagen in het leven geroepen. Gemeente, jongeren, bewoners, winkeliersvereniging, politie, Travers en wijkstichting Stadshagen Totaal worden in deze werkgroep vertegenwoordigd. De werkgroep komt ongeveer elke twee maanden bij elkaar en ontplooit diverse initiatieven.

Met de omvang van de wijk groeit de jeugd mee, in omvang en in leeftijd. De wijk kan inmiddels veel jongeren tot haar inwoners rekenen. En bij jongeren hoort hangen. Maar hangen hoeft niet per definitie overlast met zich mee te brengen. Met een aantal eenvoudige afspraken is overlast echter wel eenvoudig te voorkomen. Daarom de postercampagne "Wij houden rekening met elkaar!", met een helder doel: ervoor zorgen dat jong en oud rekening houdt met elkaar in en om het winkelcentrum. Denk daarbij aan geluid, afval en respectvol omgaan met elkaar. Voorzieningen voor kleine kinderen zijn er in overvloed in Stadshagen. Meer voorzieningen voor jongeren zijn in ontwikkeling. Een ander initiatief van de werkgroep Jongeren is een eigen chillplek in de wijk. De eerste schetsen voor een ‘kuil' liggen klaar maar een definitieve locatie is er nog niet. Voordat de plannen ten uitvoer worden gebracht, gaat de werkgroep gaat hierover om de tafel met omwonenden en alle betrokken partijen.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. "De wijk kan inmiddels veel jongeren tot haar inwoners rekenen. En bij jongeren hoort hangen. Maar hangen hoeft niet per definitie overlast met zich mee te brengen. Met een aantal eenvoudige afspraken is overlast echter wel eenvoudig te voorkomen. Daarom de postercampagne "Wij houden rekening met elkaar!", met een helder doel: ervoor zorgen dat jong en oud rekening houdt met elkaar in en om het winkelcentrum. Denk daarbij aan geluid, afval en respectvol omgaan met elkaar. Voorzieningen voor kleine kinderen zijn er in overvloed in Stadshagen. Meer voorzieningen voor jongeren zijn in ontwikkeling. Een ander initiatief van de werkgroep Jongeren is een eigen chillplek in de wijk. De eerste schetsen voor een ??kuil' liggen klaar maar een definitieve locatie is er nog niet."

  Bij jongeren hoort hangen? Hoezo? Wat een onzin, ik zie ook jongeren die werken in de winkels en horeca-gelegenheden in het winkelcentrum. Daarnaast ken ik ook heel veel jongeren die sporten in Stadshagen of bij andere verenigingen in Zwolle. Het is die kleine groep "hangers" die het al een tijd lang verzieken voor de goedwillende jongeren. En dan gaat de gemeente die "ettertjes" ook nog belonen met meer voorzieningen….De omgekeerde wereld wat mij betreft.

 2. Ik zeg keihard aanpakken. Dat volk hangt op straat omdat ze thuis te veel moeten doen. Is lui volk dat maar eens aan het werk gezet moet worden. Laat ze lekker afval oprapen in de stromende regen, dan leren ze het wel af

 3. @Leonardo 15:39
  Ja ik heb vroeger ook nooit gehangen als jongere, ik zou niet eens weten hoe dat moet en wat de gedragsregels hiervoor zijn.
  En er vanuitgaan dat bijna iedereen dus doet is blijkbaar inderdaad niet juist.

 4. Ik heb het over het groepje dat het al tijden lang verziekt in Stadshagen, dat is een kleine groep. Nergens zeg ik dat het om alle jongeren in Stadshagen gaat.

 5. Dan woon je niet in de buurt van het winkelcentrum Dick, wij "genieten" al jaren van die onrendabele "ettertjes" met hun verschrikkelijk grote mond.

 6. "sfeerverbeteringen" oke… wie vindt dit verbeteringen die bankjes?
  Er hangt alleen brutale jeugd op rond dat overal blikjes, flesjes en andere zooi achterlaat.

 7. Als er zoveel overlast wordt ervaren waarom dan niet even wat filmpjes schieten (in het geniep natuurlijk). Deze laten zien aan de politie die er dan meteen mee aan de slag kan. Dan is dit 'probleem' ook uit de wereld.

Reageer