Berkum ontvangt oude rivaal WHC

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen WHC, een ploeg waartegen de Zwollenaren in het verleden al heel wat spannende duels tegen uitvochten. Bovendien hebben beide teams tot nu toe evenveel punten verzameld, waardoor winst of verlies voor beide clubs flinke verschuivingen in de ranglijst van de 1e Klasse D op kan leveren.

berwez-14.jpg 

"WHC is een streekgenoot, dus met zo'n derbysfeer wordt het sowieso een gevecht," verwacht Berkum-speler Thom Kooke. De middenvelder, dit jaar voor het eerst in de hoofdmacht van trainer Willem Brouwer, is niet pessimistisch wat betreft de kansen van zijn club. "We zijn aan het terugkomen, de laatste weken zijn we goed bezig. We hebben inzet getoond en de laatste tijd staat er weer echt een elftal in het veld." WHC degradeerde vorig seizoen uit de hoofdklasse en kreeg, niet ongebruikelijk bij de Wezepers, daarna te maken met een groot aantal wisselingen in de selectie. Diverse spelers vertrokken, maar daar stond onder meer de terugkomst tegenover van spits Özhan Kardag, die dit seizoen al zeven keer heeft gescoord. Na een redelijke start liet WHC vanaf half oktober steken vallen door drie keer achter elkaar te verliezen.

In de laatste competitiewedstrijd richtte de formatie van trainer André Blom zich echter weer op met een 4-1 winst tegen directe concurrent Vroomshoopse Boys. Die wedstrijd had twee gezichten, want de bezoekers leidden bij rust met 0-1 en hadden toen de beste kansen. In de tweede helft nam WHC het heft echter steeds meer in handen en na de gelijkmaker, uit een strafschop van Joshua van Marle, liepen de Wezepers in het laatste halfuur nog uit naar een ruime zege.

Berkum heeft, mede door een groot aantal geblesseerden, moeilijke tijden gehad maar lijkt zich de laatste tijd weer op te richten. Afgelopen zaterdag werd weliswaar in het toernooi voor de Districtsbeker Oost met 1-3 verloren van VVOG, maar Berkum gaf de hoofdklasser lang uitstekend partij en trok in de tweede helft enkel aan het kortste eind door de individuele klasse van VVOG-topscorer Jeremy de Graaf. Een week eerder speelde Berkum met 2-2 gelijk bij koploper Go-Ahead Kampen. Hoewel dat op zich verdienstelijk was hadden de Zwollenaren, gezien het spelbeeld van het overgrote deel van die wedstrijd, daar gewoon moeten winnen. Berkum liet echter wél zien er voor te willen knokken, waarbij ook de dit seizoen in het eerste elftal debuterende spelers goed voor de dag kwamen. Berkum staat nu op een zesde plek in de 1e Klasse D met 15 punten, net zo veel als WHC dat door een beter doelsaldo op een vierde plaats staat. Winst in deze streekderby kan voor beide ploegen dus een flinke stap naar boven betekenen.
De wedstrijd Berkum-WHC wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer