Peter Grooten vertrekt als directeur van De Muzerie

Met ingang van 1 april 2008 zal de heer Peter Grooten vertrekken bij De Muzerie, Centrum voor de Kunsten te Zwolle. Op 1 januari 2008 zal hij aantreden als directeur van het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Peter Grooten volgt hiermee Jan van Muilekom op, die zijn functie 20 juli jl. in Utrecht heeft neergelegd.

Peter Grooten is sinds mei 2001 directeur van De Muzerie, centrum voor de kunsten te Zwolle. De Muzerie vervult een regiofunctie voor vijf gemeenten in Noord-Overijssel. De afgelopen jaren heeft Peter Grooten De Muzerie verder ontwikkeld tot een stevige kunsteducatieve instelling waar vele kinderen, jongeren en volwassenen lessen, cursussen en projectmatige activiteiten kunnen volgen op het terrein van de kunsten. De Muzerie is nu actief binnen het onderwijs voor 35000 leerlingen, ondersteunt de 180 scholen met kunst en cultuuractiviteiten en biedt een keur van lessen en cursussen aan op het vlak van de amateurkunst en talentontwikkeling voor 3500 deelnemers. Verder bouwt De Muzerie aan nieuwe activiteiten op cultuurmaatschappelijke terrein.

Peter Grooten vervulde vanaf 1987 als directeur diverse functies in de sector kunsteducatie met name op provinciaal niveau. Voordat hij aantrad als directeur van De Muzerie heeft hij verschillende landelijke taken uitgevoerd voor Bolwerk, VKV en LOKV. Hij heeft zorggedragen, samen met bestuur en medewerkers dat De Muzerie weer flink op de kaart staat en voor vele partijen een goede samenwerkingspartner is.

Artikel delen:

Reageer