Twee-onder-een-kap met garage voor 235.000,-

Zwolle – In Zwolle gaat het eerste woningbouwproject van BetaalbaarWonenNL van start. Deze nieuwe ontwikkelaar van goedkope koopwoningen bouwt in Breecamp Oost in de wijk Stadshagen veertien twee-onder-een-kapwoningen met een vrijstaande garage voor bedragen tussen € 235.000 tot € 250.000 vrij op naam. De scherpe prijzen zijn het gevolg van slim ontwerpen en efficiënt bouwen. Maar ook de wijze van ontwikkelen, waarin een gemeente of corporatie als eigenaar van de grond meedenkt, draagt bij aan het drukken van risico en daarmee kosten.

BetaalbaarWonenNL heeft voor de onderkant van de markt een woningtype ontwikkeld dat kopers al vanaf € 90.000 exclusief grond kunnen aanschaffen. Het gaat dan om grondgebonden woningen met een plat dak. De prijs inclusief grond is bij deze woningen afhankelijk van de grondprijs van de gemeente waar de woningen gebouwd worden. De gemeente Zwolle vroeg  BetaalbaarWonenNL echter om voor het middensegment een twee-onder-een-kapwoning te ontwikkelen vanuit diezelfde filosofie. Kopers van deze woningen bewonen nu dure huur- en goedkopere koopwoningen. “Met dit aanbod draagt Zwolle bij aan de doorstroming van juist deze groep, zodat aan de onderkant van de woningmarkt meer ruimte komt voor starters”, aldus wethouder René de Heer. Ook wordt daarmee de nieuwbouw in Stadshagen, de uitbreiding waar Breecamp Oost onderdeel van uitmaakt, verder gestimuleerd.

De twee-onder-een-kapper van BetaalbaarWonenNL is een woning die niet alleen goed aansluit bij de vraag van dit moment (middensegment met lage prijs) maar ook stedenbouwkundig zeer goed beoordeeld wordt. Door de architectonische opzet met onder meer een vrijstaande garage, uitgevoerd in hout en achter op de kavel gesitueerd, ontstaat een straat beeld dat positief afsteekt bij het gangbare aanbod in dit segment.
 
De woningen hebben drie slaapkamers maar dat kan gemakkelijk uitgebreid worden naar vijf. Verder is voorzien in een ruime badkamer en toepassing van duurzame materialen. Aannemer Reinbouw uit Dieren zorgt voor een snelle en efficiënte bouw. Oplevering is voorzien eind april 2016.
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Bouwkosten kun je niet zo heel veel meer aan doen, de grondprijs daarentegen… Dat is DE sleutel tot betaalbare huizen, alleen zal de gemeente dan drastisch moeten inkrimpen en snijden in eigen vlees daar houden de heertjes niet zo van…

Reageer