250 fietsers fietsen weer met licht

Afgelopen donderdag, 25 oktober, stond op de Grote Markt weer een aantal kramen waar iedereen gratis zijn fietsverlichting kon laten repareren, informatie over de AFAC of Fietsersbond verkregen kon worden, een praatje gemaakt met een agent van het Bikersteam, en een code in de fiets kon worden gegraveerd, En natuurlijk, want daar was het om begonnen, gratis door medewerkers van Nowak en Scholten de fietsverlichting laten repareren. (Uiteraard moesten de aan te schaffen onderdelen wel worden afgerekend).

De Fietsersbond stond klaar met fietsdrop en informatie als het wachten wat lang duurde, maar al met al konden de 6 monteurs het werk wel aan.Wederom zijn bij zo’n 250 fietsen reparaties verricht zodat het licht weer werkt. Weerman Ton ten Hove maakte dankbaar gebruik van de actie om het weerpraatje vergezeld te laten gaan van wat actieplaatjes. Volgens de monteurs van Nowak was het zelfs nog drukker dan vorig jaar. Ook zijn er meer fietsen gegraveerd, kortom: de Zwollenaren weten de weg te vinden.

Leuk was dat menigeen aankwam met een waardebon, welke ze op dinsdagavond hadden gekregen. Op deze avond heeft de Fietsersbond fietsers aangesproken waarvan de fietsverlichting niet in orde was. Natuurlijk stonden ze in felgekleurde hesjes…….De vergelijking met oom agent werd soms wat te snel gelegd. Maar in plaats van een bekeuring van 20 euro kreeg men dan echter een waardebon waarmee men gratis terecht kon op de Grote Markt. De aanvankelijke schrik maakte dan al snel plaats voor een bevrijdende lach….. In deze actie van slechts een uur hebben 4 ploegjes 300 waardebonnen uitgedeeld…..

 
De fietsverlichtingsactie zal deze winter nog een paar keer worden herhaald. Noteert U 22 november, 24 januari en 21 februari maar. Ook dan kunt U de Fietsersbond aantreffen tussen 14.00 en 17.00 uur om gratis de problemen met de fietsverlichting te verhelpen. Wederom staan we op de Grote Markt bij de Hoofdwacht. Zodat ook U kunt Zeggen:  Zwolle Fietst Verlicht. Meer informatie is te krijgen bij De Fietsersbond, Jelle ter Burg, 038- 4651391

Artikel delen:

Reageer