Koninklijke Erepenning voor korfbalvereniging

Zwolle – Locoburgemeester en wethouder Sport René de Heer heeft zaterdag omstreeks 20.00 uur de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Korfbalvereniging Oranje Zwart ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vereniging. De uitreiking vondt plaats bij aanvang van de jubileumreceptie in het clubhuis van Oranje Zwart op Sportpark De Marslanden aan de Marsweg 2 in Zwolle.

Oranje Zwart is de oudste korfbalvereniging van Zwolle en een van de oudste van Overijssel. De vereniging werd precies honderd jaar geleden op 28 november 1915 opgericht. In de loop van die honderd jaar is Oranje Zwart uitgegroeid tot een stabiele vereniging met zo'n 250 leden. Na de recente verhuizing naar sportpark. De Marslanden werkt de vereniging aan de betrokkenheid met de buurt. Dat levert naar verwachting weer nieuwe leden op, en mensen die zich betrokken voelen en die betrokken willen zijn. Want een eeuwling worden en zijn is heel bijzonder, maar achter deze eeuwling staan mensen. En zij maken de vereniging tot wat zij is.

De vereniging ging meer vooruitstrevende vormen van samenwerking aan, bijvoorbeeld door participatie in de NOC*NSF proeftuin voor de ontwikkeling van een vernieuwend sportaanbod op De Pelikaan. Op sportief gebied is de weg omhoog ingezet. Er wordt veel in de jeugd geïnvesteerd en dat komt de sportieve prestaties ten goede. Met het convenant Fair Play besteedt de club ook aandacht aan sportief gedrag. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten.

Daarnaast is Oranje Zwart een hechte vereniging met veel vrijwilligers die op alle fronten de handen uit de mouwen steken, zoals met de recente verhuizing van Sportpark De Pelikaan naar Sportpark De Marslanden en de verbouwing van het clubhuis daar. Oranje Zwart is bovendien een maatschappelijk betrokken vereniging, zoals blijkt uit het G-korfbal team. Ook betrekt de vereniging scholen actief bij het korfbal met trainingen en clinics in samenwerking met korfbalvereniging Sparta. Bij Oranje Zwart is plaats voor iedereen. Nieuwe leden voelen zich snel thuis en oud-leden bewaren vaak mooie en goede herinneringen aan de club. Een veel gemaakte opmerking is dan ook "eens een Oranjezwarter altijd een Oranjezwarter". Al honderd jaar lang is Oranje Zwart daarom meer dan alleen een korfbalvereniging, het is een familie.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Geweldig dat je een koninklijke vereniging wordt. Zegt wel iets over verbondenheid, inzet en innovatie door jong en oud. Gefeliciteerd met de onderscheiding

Reageer