SP: Zwolse zorg TSN garanderen

Zwolle – De Zwolse SP maakt zich ernstige zorgen over de huishoudelijke zorg die in Zwolle door TSN-medewerkers wordt gegeven. Vandaag heeft TSN surseance van betaling aangevraagd. Hiermee staan banen en zorg onder druk.
Hoewel de TSN-directie heeft aangegeven dat in eerste instantie de zorg gewoon doorgaat, is de continuïteit voor de toekomst zeer onzeker. Dat betekent dat de banen van medewerkers onder druk staan en dat cliënten grote onzekerheid hebben of zij hun zorg nog wel zullen blijven ontvangen en van wie.
De SP wil dat het Zwolse stadsbestuur zich garant stelt voor de continuïteit van de zorg. Mocht TSN toch definitief ten onder gaan, dan moeten er alternatieven klaarstaan zodat zorgbehoevende mensen niet in de moeilijkheden komen. SP-fractievoorzitter Frank Futselaar: ‘Mensen die zorg nodig hebben moeten niet de dupe worden van de gevolgen van marktwerking of wanbeleid bij TSN. Wij willen dat de stad zich garant stelt voor continuïteit van de zorg waar mensen recht op hebben.’
De raadsfractie van de SP zal in deze strekking vragen stellen aan het college.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. @Drama, een beetje kort door de bocht.

  De mensen hebben hun uitkering zeker gesteld want de club dreigde sowieso failliet te gaan en dan is 25% loon erg veel om in te leveren als basis voor je uitkering bij UWV.

  Volgens mij ligt het probleem in Den Haag waar men de zak geld doorgeschoven heeft naar de gemeenten maar er ondertussen eerst een greep in gedaan heeft.

 2. Weer grote onzekerheid voor ouderen. Veel van hen hebben het afgelopen jaar al te maken gekregen met grote achteruitgang in de hulpverlening. Uit eigen omgeving ken ik oudere mensen, die die zich constant afvragen hoe ze het moeten redden en niet meer toekomen aan de dingen die het leven nog aangenaam kunnen maken. (Tijdelijk?) wegvallen van de hulp die nu nog door TSN wordt geboden zal deze mensen verder uit balans brengen.

 3. Jah zeg dat lang leve de markt werving de grootste organisatie is kapot,zo ook 12000 werknemers en 40000 van onze cliënten zitten zonder hulp dit is waanzinnig!

 4. Christiene, heeft niets te maken met marktwerking, de politiek heeft 40 % gekort op het budget van de huishoudelijke hulp. Buurtzorg/Buurtdiensten kent geen managers alleen een team van maximaal 12 hulpverleners, zo kan je dus ook werken

 5. @ Willy, de gemeente heeft gekort maar thuiszorgorganisaties hebben moeten inschrijven op opdrachten. De goedkoopste krijgt het maar voor die prijs kun je geen fatsoenlijke zorg leveren en de verzorgenden geen fatsoenlijk salaris betalen. De enigen di er de afgelopen jaren beter van geworden zijn zijn de zakkenvullende, goudgraaiende managers die bij dysfunctioneren ook nog een grote zak met geld hebben meegekregen. Wat eerder betaald werk was moet nu ingevuld worden door vrijwilligers, familie en vrienden. Als je die niet hebt ben je de pineut maar niemand die daar wakker van ligt.

 6. Beste Yvon, in principe ben ik het met je eens, de goudgraaiende managers van de thuiszorgorganisaties hebben een wanprestatie geleverd, dat neemt niet weg dat de gemeenten maar 60 % krijgen van de budget wat er tot nu voor stond. Dat er zeer veel hard werkende thuiszorgers zijn is helemaal juist. Een lieve vrijwilliger is iets anders dan een professional in de thuiszorg. Overigens raken ook veel overspannen door de druk die op hun wordt uitgeoefend, dat kost ook geld.met andere woorden de bezuiniging van 40 % op de thuiszorg zal uiteindelijk veel geld gaan kosten, alleen al omdat er steeds meer mensen in het ziekenhuis blijven liggen omdat er geen oplossing is voor de thuissituatie

 7. Wat eerder betaald werk was moet nu ingevuld worden door vrijwilligers, familie en vrienden. Als je die niet hebt ben je de pineut

  Dat is gewoon niet waar.

Reageer