Voorbeschouwing PEC Zwolle – Ajax

Zwolle – Zondag 29 November komt Ajax op bezoek in het uitverkochte IJsseldelta stadion. PEC Zwolle heeft de laatste vijf ontmoetingen niet van de Amsterdammers verloren. Weet de ploeg van trainer/coach Ron Jans deze lijn zondag door te trekken tegen de koploper van de Eredivisie?

26-04-2015_pec_zwolle-ajax_1-1_06.jpg

De Zwolse club treedt in ieder geval met het nodige vertrouwen aan tegen Ajax. Vorige week wonnen de Blauwvingers op bezoek bij promovendus Roda JC Kerkrade met 0-5. Ryan Thomas was de grote uitblinker aan Zwolse zijde. De aanvaller scoorde twee keer en was een plaag voor de Limburgse verdediging. De zege kwam voor de ploeg van Jans overigens op een goed moment. In de vier duels daarvoor werd er namelijk niet gewonnen. Kortom, de ruime overwinning tegen Roda JC Kerkrade was een steuntje in de rug voor de Blauwvingers.

In datzelfde weekend boekte Ajax ook een grote overwinning. In de Amsterdam ArenA werd met 5-1 gewonnen van SC Cambuur. Aanvoerder Davy Klaassen vond twee keer het net. Dit betekende alweer zijn vijfde doelpunt in de laatste drie wedstrijden voor Ajax. De ploeg van trainer/coach Frank de Boer verloor dit seizoen pas één keer. In eigen huis werd met 1-2 van PSV verloren. Daarnaast werd er gelijk gespeeld op bezoek bij Feyenoord en FC Twente (1-1, 2-2). In de overige wedstrijden trokken de Amsterdammers wel aan het langste eind.

De Zwollenaren blijken een lastige kluif voor de club uit Amsterdam. Zoals gezegd heeft Ajax de laatste vijf ontmoetingen niet kunnen winnen. Vorig seizoen speelden de teams tweemaal gelijk in de competitie. In de Amsterdam ArenA eindigde de wedstrijd in een doelpuntloze remise. In het IJsseldelta stadion zagen de Blauwvingers in de slotminuten een overwinning aan hun neus voorbij gaan. Waar Jesper Drost zijn ploeg in de 48 e minuut op voorsprong schoot, bezorgde de IJslander Kolbeinn Sigthórsson zijn ploeg in de 89 e minuut alsnog een punt. Wel wonnen de Blauwvingers vorig seizoen van Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Namens PEC Zwolle scoorde Stef Nijland het enige doelpunt van de wedstrijd. Kan de ploeg van Jans de bijzondere reeks tegen Ajax zondag voortzetten? De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Blom. Hij wordt geassisteerd door de heren Langkamp, Boonman en Lindhout.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. ik gok 2-2. 020 loopt weer naast de schoenen, want europees gewonnen.

  Ik hoop dat je gelijk hebt, drama. Maar ik ben bang dat zelfs 020 wel beseft dat het een benauwde overwinning was in de kelder van het europese voetbal. Veel waarde heeft dat niet, ajax zal daarom alles op alles zetten om kampioen te worden. Kunnen ze weer CL spelen. En er zoals gebruikelijk de eerste ronde uitvliegen.

  Gezien de zeer zwakke prestaties van PEC tegen sterkere ploegen dit seizoen vrees ik voor een amsterdamse overwinning…1-2


  Maak melding

 2. PEC-AJAX

  joppuh denkt 2-0
  (T)ja 2-1
  Mike 70 twee uitslagen, maar de voorwaarde is duidelijk: 3-1 Wanneer Van den Hoorn speelt 5-1
  drama 2-2
  JJR 6-0
  jesse038 1-2
  aukje 2-1
  dick 1-3  Maak melding

 3. PEC-AJAX 

  joppuh denkt 2-0 
  (T)ja 2-1 
  Mike 70 twee uitslagen, maar de voorwaarde is duidelijk: 3-1 Wanneer Van den Hoorn speelt 5-1 
  drama 2-2 
  JJR 6-0 
  jesse038 1-2 
  aukje 2-1 
  dick 1-3 
  Dame 3-1 (om de vergissing van Dick recht te zetten)


  Maak melding

 4. PEC-AJAX

  joppuh denkt 2-0
  (T)ja 2-1
  Mike 70 twee uitslagen, maar de voorwaarde is duidelijk: 3-1 Wanneer Van den Hoorn speelt 5-1
  drama 2-2
  JJR 6-0
  jesse038 1-2
  aukje 2-1
  dick 1-3
  Dame 3-1
  br 4-3


  Maak melding

 5. 😮 Geen winnaar van ‘de fictieve glazen bal’.
  Mooi dat AJAX het gat met —weet ik eigenlijk niet—-de naaste concurrent Feyenoord op 3 punten en een veel beter doelsaldo heeft gehouden….
  Maar PSV staat daar ook maar een puntje achter, op 4 van AJAX dus.
  Ook een behoorlijk slechter doelsaldo dan AJAX.

  Na 14 van de 34 speelrondes

  Gelukkig ligt mijn voorspelling vooraf….absoluut niet op schema :D:D:D
  1. Feyenoord
  2. PSV
  3. AJAX


  Maak melding

Reageer