Santa Run Zwolle

Zwolle – Op zondag 20 december vindt de Zwolse Santa Run plaats. Verkleed als kerstman of –vrouw leggen honderden deelnemers een afstand van vijf kilometer af door de binnenstad. Traject: Rodetorenplein, Buitenkant, Kerkstraat. Iedereen mag meedoen, maar het aantal deelnemers is beperkt.

santa_run_zwolle.jpg 

De Santa Run is in vele steden traditie. Vrienden, buren, collega’s en familieleden luiden de kerstperiode in door gezamenlijk in kerstkledij door de stad te rennen. Gezelligheid, fun en verbinding staan centraal. Hoeveel tijd het kost om de afstand te overbruggen doet er niet toe. De Run draait niet alleen om plezier. Deelname kost 7,50 voor volwassenen en 5,- voor kinderen tot 14 jaar. De opbrengst gaat deels naar Monicares Foundation. Monicares Foundation biedt steun aan Zwolse gezinnen met ongeneeslijk zieke kinderen. Deelnemers kunnen bij de start bovendien een ‘loopneusje’ kopen voor 1,- euro. De neus refereert aan rendier Rudolf én de clini clowns. De opbrengst van de ‘loopneusjes’ en een deel van de opbrengst van de inschrijving, gaat naar de Clini Clowns.

Voorwaarden voor deelname
Deelnemers moeten verkleed zijn als kerstman of –vrouw. Wie zich inschrijft via de website kan voor 2,50 een vijfdelige outfit bestellen. Een gratis consumptiemunt is daarbij inbegrepen. Met alleen een kerstmuts kan ook worden meegedaan, maar wie kans wil maken op de originaliteitsprijs moet iets creatiever uit de hoek komen.
Kinderen t/m 14 jaar krijgen 50% korting.
Inschrijven
Inschrijven voor de Santa Run kan via de website www.santarunevents.nl/pages/zwolle/home.php#. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer