Onderzoek openstelling supermarkten op zondag

Zwolle – Op zondag zijn in Zwolle 8 supermarkten geopend. De gemeente Zwolle wil door vragen aan het Burgerpanel Zwolle de mening en wensen over de zondagopenstelling van supermarkten in kaart brengen.

De leden van het Burgerpanel worden gevraagd een digitale vragenlijst over de openstelling van supermarkten op zondag in te vullen. Enkele vragen zijn: Bezoekt u wel eens een supermarkt op zondag in Zwolle? Zou u willen dat alle supermarkten in Zwolle op zondag open zijn? De acht supermarkten mogen momenteel op zondag open zijn tussen 16.00 en 22.00 uur. Zou u ruimere openingstijden willen van supermarkten op zondag? Heeft de zondagopenstelling van supermarkten in Zwolle invloed op uw persoonlijke beleving van de zondag? Leden van Burgerpanel Zwolle kunnen tot en met 7 december 2015 aan het onderzoek meedoen.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Lekker geloofwaardig van Gemeente Zwolle. Een hoop tegenstrijdige berichten op dit onderwerp. Van afwachten tot de afgesproken testperiode van een jaar of 5 is afgelopen om daarna te evalueren… tot tussentijds op de agenda zetten nav burger initiatief. Uitkomst uiteraard we wachten de testperiode af. Tot nu ineens wel naar de burger luisteren? Vast in voorbereiding op hun 2017 evaluatiemoment? Begint dit op een soap te lijken?? Nee dat is het al. Ik wens alle betrokkenen veel wijsheid toe.

 2. Inderdaad om gek van te worden. Keuzevrijheid voor elke ondernemer. Werkt in de rest van Nederland prima. Zijn we direct klaar met deze discussie.

 3. Tjongejonge het houdt niet op, dit betekent dus dat de Zwolse burger zich ook niet meer aan met de gemeente gemaakte afspraken hoeft te houden? Waarom moeten en zullen alle supermarkten op de zondagen geopend zijn? 8 supermarkten is voor nu toch prima?

 4. En wat wordt er met de uitkomsten gedaan? Is dit symbolisch? Komt toch wel weer een veto vd christen hoek mocht blijken dat een meerderheid er positief tegenover staat.

  Buiten de supermarkten, waarom niet meteen bouwmarkt/ ikea meenemen.

 5. Typisch weer ambtenaren geneuzel. Waar gaat dit over. Wat zijn de kosten van zo'n onzin onderzoek.
  Kunnen we het geld niet beter besteden.
  Laat het gewoon zoals het nu is, werkt prima

 6. Pikant inderdaad. De gemeente Zwolle geeft met dit onderzoek de indruk dat de geldende (politieke-) regels aangepast kunnen / gaan worden, om vervolgens met de uitkomsten van het onderzoek iets wezenlijks te doen.

 7. Gewoon alles op zondag dicht. Alles. Ook medewerkers van politie, ziekenhuizen en brandweer hebben recht op zondagsrust. Horeca dicht op zondag. Alles dicht voor de Heer. Hierna ook stoppen met vaccineren en dan hoort Zwolle helemaal bij de bible belt. Toch, Els en consorten?

 8. Tegen half vijf is het al donker , waarom de supermarkt open tot 10 uur s avonds op zondag , als het dan open moet doe dat dan om 12.00 uur tot 18.00 uur kun je er ook nog terecht voor het avondeten !!!!!!

 9. Jeetje, wat een gezeur. Laat het zoals het is. En tot 22.00 uur is echt belachelijk. Ga morgen weer heerlijk genieten van de zondag! Zonder supermarktbezoek. Ben deze week al wel vijf keer geweest. Aankomende week druk met inkopen Sinterklaas, maar morgen hoeft het lekker nog niet. En ik ben niet gelovig! Al die keuzevrijheid, daar wordt je echt niet gelukkiger van….

 10. Beste Jo,
  Zou u wellicht uw uitlating 'jeetje' achterwege kunnen laten? Dit is een verkorte vorm van Jezus. U kwetst mij en vele anderen met deze verhullende vorm van vloeken.
  Dank u.

 11. Ik dacht dat 'jeetje' een verhaspeling was van 'jekus', wat weer een verhaspeling was van 'jakkes'

  Niks met Jezus te maken dus. Sowieso, als je je hier al door gekwetst voelt.. jeetje zeg. 8)

Reageer