Stripboek over Zwolle gepresenteerd

Zwolle – Zwollenaar, stadsgids en tekenaar Bert Dijkink heeft een stripverhaal gemaakt waarin Zwolle het decor is. Het bijzondere stripboek met de titel Het Geheim van de Kreeft werd vrijdagmiddag tijdens de Reuvensdagen, het jaarlijkse congres voor Archeologen, in de Nieuwe Buitensociëteit gepresenteerd.

27-11-2015_arceologiedagen_en_boek_bert_dijkink_05.jpg 

De Zwolse Stadsgids en tekenaar Bert Dijkink vond het tijd worden om de rijke en soms heel spannende geschiedenis van Zwolle eens op een andere, meer ludieke wijze onder de aandacht van het publiek te brengen.
Bert meende dat de rijke en boeiende geschiedenis van Zwolle zoveel aanknopingspunten biedt dat er zonder veel moeite een spannend verhaal over gemaakt en getekend kan worden.
Hij duikt daarvoor heel diep in de Zwolse geschiedenis tijdens de middeleeuwen en brengt daarbij belangrijke middeleeuwse Zwolse personages bijna letterlijk weer tot leven.
De hoofdpersoon Alain, een jonge student piano aan het Zwolse conservatorium beleeft samen met zijn vriendin Tess de meest absurde en enge avonturen. Zij krijgen daarbij veel steun en hulp van de Zwolse monumentenman Jo Tönis.

27-11-2015_arceologiedagen_en_boek_bert_dijkink_04.jpg

27-11-2015_arceologiedagen_en_boek_bert_dijkink_03.jpg

27-11-2015_arceologiedagen_en_boek_bert_dijkink_02.jpg 

27-11-2015_arceologiedagen_en_boek_bert_dijkink_06.jpg
 
27-11-2015_arceologiedagen_en_boek_bert_dijkink_01.jpg 
 
De twee komen bij toeval op het spoor van een eeuwenoude nooit opgeloste griezelige misdaad en besluiten op onderzoek uit te gaan, hetgeen hen veel tegenwerking en gevaren oplevert. Het verhaal wordt een spannende zoektocht door oude vergeten Zwolse kelders en op sinistere donkere kerkzolders naar de oplossing van het grote geheim, ‘het Geheim van de Kreeft.’ Het stripboek is verkrijgbaar in de Zwolse boekwinkels voor de prijs van € 6,50. 
Artikel delen:
Reacties 5
  1. Geweldig gedaan Bert, ben blij nu al in het bezit van het stripverhaal te zijn. Wat een werk, al die tekeningen van bekende plaatsen in Zwolle en dan ook het verhaal nog bedenken en schrijven. Chapeau.

Reageer