Foto’s van oud Zwolle gevraagd

Zwolle – Beste Zwollenaren, de komende winterperiode wordt u uitgenodigd uw foto’s van oud Zwolle met de duizenden bezoekers van onze nieuwssite, de volgers via Facebook en Twitter te delen via publicatie op internetkrant Weblog Zwolle. Tjalling trapt de serie af met een aantal foto’s van vishandel Vellinga.

driewieler-turfmarkt.jpg 

Vishandel Vellinga was vroeger een begrip in Zwolle. Voor de oorlog stond hij al met zijn driewieler ergens in Zwolle. De foto is waarschijnlijk genomen in 1943 op de Turfmarkt…. Toen de zaken wat beter gingen was hij de eerste in Zwolle met een echte verkoopwagen. Daarmee stond hij dagelijks aan de Vechtbrug.

Meerdere keren is aan Weblog Zwolle gevraagd foto’s van oud Zwolle te tonen. Graag wil de internetkrant daar de Zwollenaren bij betrekken door het laten insturen van digitale foto’s van lang vervlogen tijden. Gewenst formaat: de extentie .jpeg in de maten 470 pixels voor een brede- of staande foto. Adres: info@weblogzwolle onder vermelding van ‘Oud Zwolle’. Misschien zit u dan uw foto binnenkort voorbijkomen.

verkoopwagen_in_hoogeveen.jpg

jeep-verkoopwagen-brug.jpg 

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer