Ruim 550 Zwolse gasten bij Sintfeest bioscoop

Zwolle – Ruim 550 Zwolse gasten waren onderdeel van het Grootste Sintfeest ooit. Ruim 12.000 bezoekers die op of onder de armoedegrens leven, waarvan zo'n 8.500 kinderen, waren vandaag tegelijkertijd in 25 Pathé- , Foroxity- en Movie Unlimited bioscopen te gast.

verstild_geluk_met_cadeau.jpg 

Dankzij ruim 700 vrijwilligers, 25 Sinterklazen en een veelvoud aan Pieten is voor de vierde keer het jaarlijkse Sterrenfonds Sintfeest georganiseerd. Platform31, kenniscentrum voor stedelijke en regionale ontwikkeling uit Den Haag, becijferde in 2014 dat inmiddels ruim 600.000 kinderen Nederland in armoede leven, minimaal 1 : 8 kinderen. Kinderen die in dezelfde Sint geloven als hun leeftijdsgenootjes, maar die geen cadeautje in hun schoen vinden en op school niet kunnen vertellen wat de Goedheiligman hen heeft gebracht. Door het Sterrenfonds Sintfeest voor gezinnen in armoede met kinderen in de gelovige leeftijd, is Sinterklaas dit jaar hun huisje niet voorbij gegaan.

"Dank jullie wel. De film was helemaal super. Dochterlief is happy. Het Sterrenfonds heeft voor even onze zorgen laten verdwijnen. We hebben zo genoten…. Wat een topochtend", zo zegt Daantje. Chantal denkt er hetzelfde over: "Het was echt geweldig gezellig. De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft en deze glimlach heeft het Sterrenfonds getoverd vandaag." Sandra is er nog wat emotioneel van: "Onze jongste vindt Piet eigenlijk te spannend. De tranen schoten dan ook in mijn ogen toen hij zomaar Piet een hele dikke knuffel gaf toen we weg gingen. Dit was voor hem een gigantisch grote stap".

Vrijwilliger René doet voor de tweede keer mee: "Wat was het leuk. Ik heb zo vreselijk veel blije ouders gesproken na afloop. En natuurlijk al die stralende of juist gespannen kindergezichtjes. Superbedankt dat ik er bij mocht zijn." Erik de Grauw was voor het eerst actief: "Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden om te helpen als vrijwilliger. Het is echt een onvergetelijke dag geworden". Yvonne van Houdt: "Het was geweldig. De gespannen, lachende, nieuwsgierige en blije gezichtjes… En een super samenwerking met de bioscoop om het een fantastische kinderfeest te maken".

Artikel delen:

Reageer