Ajax te sterk voor PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmiddag de wedstrijd tegen Ajax Amsterdam verloren. In het eigen PEC Zwolle stadion werd de uitslag 0-2. Na een zeer matige eerste helft (0-1 door Younes) kwam Zwolle in de tweede helft sterk terug uit de kleedkamer. Er was toen kans op de gelijkmaker, maar laat in de tweede helft scoorde Ajax via Serero de beslissende tweede treffer.

29-11-2015_pec_zwolle_ajax_2-0_09.jpg 

In de eerste helft had Zwolle weinig in te brengen tegen Ajax. De Amsterdammers waren vooral op het middenveld de bovenliggende partij en kregen een vijftal grote mogelijkheden om de score te openen. Vooral Viktor Fischer had een aantal goede mogelijkheden, maar hij had het vizier niet op scherp. Ook Amin Youness had na een klein kwartier spelen kunnen scoren, hij schoot oog in oog met doelman Kevin Begois de bal naast het doel. Toch kwamen de bezoekers vlak voor rust op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant kon door Amin Younes worden binnengewerkt.

29-11-2015_pec_zwolle_ajax_2-0_02.jpg

29-11-2015_pec_zwolle_ajax_2-0_04.jpg

29-11-2015_pec_zwolle_ajax_2-0_11.jpg 

,,Het was lastig de eerste helft, we kregen geen controle over het duel”, vond Thomas Lam, die in de rust geblesseerd het veld verliet. Ook Ryan Thomas moest door een blessure al voor rust van het veld. ,,Onze wissels waren noodgedwongen. In de rust zei ik ‘dit is PEC Zwolle niet, schaam je’. Na rust hebben ze alles gegeven”, vond trainer Ron Jans.
In de tweede helft ging het vervolgens ook een stuk beter. Zwolle kwam wat vaker voor het doel van Jasper Cillessen. Een vrije trap van invaller Stef Nijland werd door de Ajax-keeper uit de hoek getikt. Aan de andere kant was Arkadiusz Milik gevaarlijk, hij kon de bal net niet binnenglijden na een prima voorzet vanaf de zijkant. Zwolle probeerde het wel, maar tot levensgrote mogelijkheden kwam het niet meer. Daardoor kon Ajax in de slotfase het duel beslissen via invaller Thulani Serero. De middenvelder prikte de bal beheerst achter doelman Begois. Zodoende kwam er een einde aan de reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag tegen Ajax. ,,Graag wil ik de supporters bedanken, mede namens mijn vader, voor het prachtige spandoek”, vertelde Jans tot besluit.
Volgende week zondag komt PEC Zwolle weer in actie. Dan wordt er om 14.30 uur afgetrapt op bezoek bij NEC in Nijmegen.
PEC Zwolle – Ajax 0-2 (0-1). 
Toeschouwers:  12.500 
Scheidsrechter:  Blom 
Gele kaarten:  Marcellis, Sainsbury (PEC Zwolle), Riedewald (Ajax)
Opstellingen: 
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Sainsbury, Van Hintum (53. Ehizibue), Lam (46. Nijland), Brama, Menig, Marinus, Thomas (41. Becker), Veldwijk
Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Van de Beek, Klaassen, Gudelj, Fischer (85. Schone), Milik (81. Serero), Younes (68. Cerny)
Scoreverloop: 
37. Younes 0-1 
86. Serero 0-2
Bron: peczwolle.nl

 
29-11-2015_pec_zwolle_ajax_2-0_01.jpg
 
29-11-2015_pec_zwolle_ajax_2-0_03.jpg
 
29-11-2015_pec_zwolle_ajax_2-0_05.jpg
 
29-11-2015_pec_zwolle_ajax_2-0_06.jpg
 
29-11-2015_pec_zwolle_ajax_2-0_07.jpg
 
29-11-2015_pec_zwolle_ajax_2-0_08.jpg 
 
29-11-2015_pec_zwolle_ajax_2-0_12.jpg 
 
29-11-2015_pec_zwolle_ajax_2-0_13.jpg 
 
29-11-2015_pec_zwolle_ajax_2-0_10.jpg 
Artikel delen:
Reacties 21
 1. Het wordt toch wel eens tijd dat PEC de kaarten van de timmer tribune gaat verkopen aan eigen supporters. De helft van de tribune stond te juichen en te klappen na de doelpunten van Ajax. En het zwolse publiek mag daardoor ineens geen bier meer op de tribune…

  Verder gewoon terecht verloren, te weinig inzet in de eerste helft en eigenlijk maar weinig echte kansen weten te creëren. Volgende week beter tegen de nekkies


  Maak melding

 2. Ja joh

  Top scheidsrechter weer, 3 spelers uit de wedstrijd geschopt door de neuzen

  AJAX staat al sinds z’n bestaan bekend als een ordinaire schop-ploeg. Moet niet altijd om mijn dame (op de bank) lachen…wel als ze weer eens vind dat er veel te snel geel wordt getrokken. Dat het allemaal zo’n slappe hap is. Meer legitieme fysieke duels graag!…uh, nee we zijn het ook lang niet altijd eens…maar wél hierover 😉


  Maak melding

 3. De afgelopen 2 seizoenen heeft PEC bewezen dat wanneer je Ajax onder druk zet ze te slecht zijn om er onder uit te voetballen. Vreemd dat PEC zich nu weer te angstig opstelt. Dan roep je het onheil over jezelf af.


  Maak melding

 4. Erg slecht. Het team stond slecht, weinig strijd (muv Kingsley en Brama). En drie heel erg slecht, Veldwijk, onze eigen Stoffel de schildpad, Sainsbury die nu naast het inpassen ook al het koppen is verleerd en Meenig die ehh, ja wat doet ie eigenlijk?
  PS waarschijnlijk ben ik erg bijgelovig maar sinds onze DJ de “doelpunten” melodie al speelt voordat er gescoord is hebben we thuis nog maar een puntje gepakt. Dus ik zou daar mee ophouden.


  Maak melding

 5. Wat een bejaarden in het uitvak. Only singing when you are winning. Ajax was vandaag gewoon beter. Bij dit soort wedstrijden nis je spelers als Saymak Daarnaast Becker niet fit, Thomas niet fijn. Iedereen top fit en Ajax gaat dan gewoon weer onderuit tegen PEC. Gelukkig zijn de Zwolse Ajax fans bijna uitgestorven. Support your local football club!!  Maak melding

 6. Wanvertoning. Verliezen van de koploper is niet erg, maar de manier waarop?! Ik heb al eerder gesteld dat PEC het tegen ploegen uit het linkerrijtje echt waardeloos doet dit seizoen. Ook niet vreemd als de boel wordt aangestuurd door een trainer die zelfs tijdens de eerste helft nog met een grote grijns langs de lijn staat. Wat viel er te lachen, Ron? Met 4 punten uit de laatste 6 wedstrijden is bij mij het lachen wel vergaan!
  Trouwens: het publiek was ook weer dramatisch. De dames van ajax zijn typische succesnichten, maar ‘Zwolle ole’ en ‘amateur’ is ook van een bedenkelijk niveau. Kortom: waardeloze sfeer, en waardeloze resultaten. Hoop op een snelle ommekeer!


  Maak melding

 7. @jesse038; Afgezien van het laatste kwartier vond ik de sfeer voor een zondagmiddag niet slecht, op het einde vonden mensen het nodig om ‘ssst’ te gaan ‘roepen’, waar dat voor nodig was was mij niet helemaal duidelijk.

  Verder een gezapige pot van PEC, het is wat dat betreft een wonder dat het ‘maar’ 0-2 is geworden.


  Maak melding

 8. @Historischbesef: dit was geen voetbalsfeer. Meer een Thialf-Eftelingsfeer van mensen die een gezellig ‘middagje uit’ hebben. De 020-spupporters zullen zich thuis gevoeld hebben. Daar is het net zo.


  Maak melding

 9. op het einde vonden mensen het nodig om ‘ssst’ te gaan ‘roepen’, waar dat voor nodig was was mij niet helemaal duidelijk.

  Ik vermoed dat je niet zo vaak een wedstrijd bezoekt, dat gebeurd namelijk wel vaker. Meestal wanneer Zwolle een lied aanvangt die gericht is tegen de tegenstander, de uit-tribune gaat hierop dan reageren waardoor er bij aanvang met ‘ssstt’ gereageerd gaat worden. Wanneer ze klaar zijn volgt dan meestal ‘applaus’ Dit alles cynisch bedoelt natuurlijk.


  Maak melding

 10. Tegen roda jc speelde pec geweldig, pec kan geweldig combineren en aanvallen en als een tegenstander daar niet op inspeelt wint pec dik. Als zwolle de ruimte krijgt is het bijna niet te verslaan. De boer gaf aan speciaal getraind te hebben op het spel van zwolle en ik denk dat dat het verschil maakt. Ze gaven pec geen ruimte. De keren dat pec van ajax won liet ajax zich verassen door het spel van pec. Dus tegen ploegen als ajax kan zwolle beter het voorspelbare aanval spel laten vallen en meer verdedigen en dan snel counteren.


  Maak melding

 11. Eens met @Jesse038, terecht verloren, maar de sfeer was even slecht als de wedstrijd was. Komop jongens, een beetje massaler achter de ploeg staan mag wel. Het uitvak was ook dramatisch, alleen een beetje zingen als je scoort en verder was het heel erg stil.


  Maak melding

 12. @Mike70; Je vermoeden is dan niet helemaal juist, heb nu 5 jaar achter elkaar een seizoenskaart voor de ME-tribune, dus ik weet wel een beetje hoe het gaat inmiddels.

  Normaal wordt er alleen ‘ssst’ gezegd wanneer ‘de man met de rokerige stem’ “Zwolle” gaat roepen of wanneer er een speciaal moment is, maar dit keer leek het om niets te gaan, dus dat vond ik nogal vreemd.

  @jesse038; Je mag het een Thialf-Eftelingsfeer vinden en op bepaalde tribunes is dat misschien ook wel zo, maar ik vind dat er op de ME-tribune (meestal) wel de best wordt gedaan om er wat van te maken.


  Maak melding

 13. Meestal wanneer Zwolle een lied aanvangt die gericht is tegen de tegenstander, de uit-tribune gaat hierop dan reageren waardoor er bij aanvang met ‘ssstt’ gereageerd gaat worden. Wanneer ze klaar zijn volgt dan meestal ‘applaus’ Dit alles cynisch bedoelt natuurlijk.

  Erg verrassende verklaring, maar ik keur het goed. 8)


  Maak melding

 14. Even een pluspuntje: Zwolfje… Er zat duidelijk een ander in het pak, deze Zwolfje had er zin in, we moesten zowaar lachen om die gekke wolf!.. 😀


  Maak melding

Reageer