Medailles voor karateteam Mossel-Boot

Zwolle – Zaterdag werd in het Topsportcentrum Rotterdam het internationale teamtoernooi 'The Battle of the Teams' gehouden. De karateploeg van Mossel-Boot, een onderdeel van Budo Stichting Boot, was daar een van de deelnemende clubs uit Nederland.

karate_mossel_boot.jpg 

De coaches Henk Sporkslede en Wim Mossel werden geassisteerd door Danny van Moerkerk, Lanzo Bosveld en Erik Rodink en zij kwamen met goede resultaten naar huis. Temidden van vele internationale ploegen wisten de kleinste deelnemers, de jongens 10-11 jaar, een fraaie finaleplaats te veroveren. In de halve finale wisten ze het regioteam van Wallonië nipt te verslaan. Daar was zelfs een extra wedstrijd voor nodig, want de strijd eindige aanvankelijk in een remise. Olaf Kappert wist de winst in die extra partij binnen te halen. In de finale verloren de Zwolse karateka's duidelijk van de regioploeg van Nordrhein Westfalen uit Duitsland. Een mooie zilveren plak was de beloning voor Tom Helbers, Chevaro Bosveld, Peter Blaauwgeers, Paris Tung en captain Olaf Kappert.

De juniorenploeg (16-17 jaar) wist een derde plaats te pakken. In de halve finale was de nationale ploeg van Portugal net te sterk: 2-1. Om de derde plek werd het regioteam van Nordrhein Westfalen nu wel verslagen en konden de teamleden Joel van Moerkerk, Lex Krishnadath, Glenn Roovers en Madu Soares de bronzen medaille ophalen.

Artikel delen:

Reageer