Stel betaalt met valse bankbiljetten

Zwolle – Beveiligers van een winkel in het Maagjesbolwerk hebben zondagmiddag twee verdachten aangehouden nadat zij probeerden af te rekenen met valse briefjes van € 50,-.

Een 21-jarige vrouw uit de gemeente Weststellingwerf en een 23-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland wilden zondagmiddag 29 november producten betalen met drie valse briefjes van € 50,-. Een medewerkster van de winkel had het in de gaten en alarmeerde de beveiliging. De verdachten hebben de producten afgerekend met echt geld en zijn vervolgens overgedragen aan de politie. Ze hadden in totaal vijf valse briefjes van € 50,- bij zich. Er is een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. ??? De verdachten hebben producten afgerekend met echt geld en zijn vervolgens overgedragen aan de politie??????

  Sinds wanneer moet je met echt geld alsnog betalen als je op dat moment betrapt ben met de valse briefjes????

  Die producten hadden helemaal niet afgerekend mogen worden, die gasten hadden helemaal niet mogen betalen…  ⚠️ Meld

 2. Ik vind het eerlijk van zegd wel een goed plan om dieven/valse munters ook de financiële schade te laten betalen. Het kost bovendien de samenleving ook geen geld.


  ⚠️ Meld

 3. @lichtgetinte,

  hahahhha,
  weet je waaraan ik zat te denken..
  Gaat het dan nou zo slecht met de media markt dat ze nou op die wijze toch hun omzet van de dag proberen te halen??
  Stel dat er weer zoiets gebeurd en de dieven betrapt worden,
  Gaan ze dan zeggen?
  Oh, wacht even meneer de beveiliger ik heb in mijn ander jas zakje wel echte briefgeld zitten???wahhahaha
  Dit had natuurlijk nooit gemogen..  ⚠️ Meld

 4. Het is een beetje een vaag verhaal. En het moet natuurlijk nog maar blijken of er opzet in het spel was. Kan ook maar zo zijn dat deze twee jonge mensen zelf genaaid zijn.


  ⚠️ Meld

 5. Het was vrijdag tot zondag Black Friday Cash Back actie bij Mediamarkt. Ze wouden toch persé die goedkopere aanbiedingen hebben, want morgen kopen is duurder betalen of 1 jaar wachten tot volgende Black Friday Cash Back.


  ⚠️ Meld

 6. Bericht door D erk, op 30 november 2015 20:43
  Ken je die opa en oma die vast zitten in Cyprus?

  Is dat het verhaal van een paar weken geleden? De mensen die iets op markplaats verkocht hadden, betaald kregen met valse briefjes van 50 euro en deze briefjes op vakantie weer probeerden uit te geven?


  ⚠️ Meld

 7. Ja Mile

  Maare jij betaald bij dde supermarkt, geld gaat door de machine maar het geld wat jij terug krijgt controleer jij dat ook? Ik vraag het altijd lachend jullie vertrouwen mijn geld niet ik dat van jullie niet.

  Trouwens ook in de horeca in Zwolle komt het veel vaker voor de laatste tijd. Dat geld gebruiken ze weer met pokeren illigaal. Geen melding aangifte dus


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.