Afvalkalender ROVA 2016 beschikbaar

Zwolle – De online afvalkalender van ROVA voor 2016 staat klaar. Inwoners van gemeenten waar ROVA afval inzamelt kunnen de afvalkalender eenvoudig bekijken door postcode en huisnummer in te vullen op www.rova.nl/afvalkalender.

ROVA werkt samen met haar gemeenten aan het optimaliseren van de afvalinzameling. Hierdoor kan het zijn dat in 2016 inzameldagen in gemeenten worden gewijzigd. ROVA adviseert alle inwoners om op de online afvalkalender te kijken, of er wijzigingen voor hun adres zijn. Naast de online afvalkalender kunnen de inzameldagen ook op smartphones worden geraadpleegd in de ROVA-app. Hiermee zijn de inzameldagen altijd binnen handbereik. Er kan op de ROVA-app een herinnering worden ingesteld. Zo ontvangt de gebruiker een bericht wanneer de container aan de weg kan. De ROVA-app is er voor iPhone en Android-toestellen en is gratis te downloaden in de Appstore.

De afvalkalender van ROVA wordt niet ongevraagd toegezonden. Inwoners die toch een papieren kalender willen ontvangen kunnen deze aanvragen bij het ROVA Klantcontactcentrum (038) 427 37 77.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. De mensen Rova blijven helaas het Windows platform negeren en daarmee veel van hun klanten, maar gelukkig is er voor Windows Phone en Windows 10 mobile een uitstekende alternatieve app beschikbaar, zie: https://www.microsoft.com/nl-nl/store/apps/rova-afvalkalender/9nblggh0fstg

  Uiteraard met melding wanneer welke container buiten gezet moet worden.

  Dikke min voor Rova die naast het niet meer ophalen van afval (euforistisch, omgekeerd inzamelen genoemd) ook al niet al hun klanten willen helpen met essentiële informatie.  ⚠️ Meld

 2. Zwoeg, ploeter, zucht en zweet 365 dagen per jaar voor inzameling zoals gewenst…besef dat ik een ouwe l*l ben….maar stuur me gewoon nog ff zo’n nostalgische en kleurrijke kalender, bitte?

  * Volgens mij kun je ze ook gewoon telefonisch opvragen.


  ⚠️ Meld

 3. Je kunt gewoon ROVA bellen en je postcode en huisnummer inspreken en dan stuurt ROVA keurig een papieren exemplaar op.
  Kan even duren maar dan heb je ook wat als je minder handig bent met apps etc.


  ⚠️ Meld

 4. Papier, pdf… Haha, stelletje bejaarde :p Het gaat natuurlijk om de popup die je krijgt op je phone als je een container moet buitenzetten


  ⚠️ Meld

 5. Jack ken jij dan bijvoorbeeld het gevoel dan niet van het doorbladeren van een authentieke Zwolsche Courant op….formaat waarop een krant gemaakt zou moeten worden 😮

  Toen was De Zwolsche ook nog gewoon goed……….

  Pffff waar blijft de tijd…..Le temps semble s??écouler plus lentement 😮


  ⚠️ Meld

 6. Dick……..hopeloos achterhaalt….. Je ……bedoelt zeker …….in die tijd………. dat men…….. nog gewoon…….. geloofde…… wat er in de krant…….. stond……..!!


  ⚠️ Meld

 7. uitstekende organisatie die ROVA.

  laatst op advies van een goede vriend de rova gebeld voor een grotere groen container.
  ik woon namelijk iets ruimer dan de gemiddelde zwollenaar, evengoed werd door de rova de containers kosteloos omgeruild.


  ⚠️ Meld

 8. Afval kalender gedownload, uitgeprint en op de koelkast geplakt.

  Wat de ROVA voor mij nog wel een keer mag doen is gewoon ?lke week wat ophalen. Nu is het 3x in de 4 weken iets op donderdag en 1x in de 4 weken het papier op vrijdag.

  Ik zeg: gewoon elke week op dezelfde dag iets ophalen dus bijvoorbeeld:
  week 1 donderdag: groen
  week 2 donderdag: plastic
  week 3 donderdag: groen
  week 4 donderdag: papier

  Dan weet je tenminste gewoon dat je elke week een container aan de weg moet zetten (her en der een uitzondering in verband met feestdagen)

  De reden dat ze het niet op deze manier doen ontgaat mij een beetje.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.