WVF maakt werk van clubscheidsrechters

Zwolle  – Ze zijn onmisbaar in het voetbal. Zonder scheidsrechter is er geen voetbal mogelijk. WVF heeft de beschikking over 29 clubscheidsrechters die met veel passie en plezier de thuiswedstrijden van diverse teams van WVF fluiten en in goede banen leiden. Deze enthousiaste groep wordt begeleid door Peter van Lennip, die tevens de planning van de te fluiten thuiswedstrijden verzorgt.

Het is een team dat bestaat uit verschillende leeftijden. Mooi om te zien is dat er zes jongens van 11 en 12 jaar, die zelf ook voetballen, deel uitmaken van dit team!! Ook hier geldt wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. En de jeugd doet het met plezier, kunnen op deze manier de club helpen en krijgen zo als speler ook meer begrip voor een scheidsrechtelijke beslissing. Als scheidsrechter begin je op vrijdagavond bij de Kids league, een door WVF opgezette eigen competitie voor F spelers. Daarna volgen alle teams en fluit de clubscheidsrechter dus zowel jeugd als senioren. Als Clubscheidsrechter volg je een cursus welke door de KNVB wordt verzorgd . Deze cursus wordt gegeven in 4 avonden en bevat zowel theorie als praktijk. Na deze cursus doe je examen en indien je slaagt, ontvang je naast je diploma een badge voor clubscheidsrechter.

Afgelopen donderdag zijn de volgende clubscheidsrechters geslaagd; Hette Postma, Martin Postma, Bart Bolster, Aldert Kragt, Dennian de Leeuw, Julian Reuvekamp, Albert Becker, René Heeringa, Corné Dillen, Robin van Gelder en Justin Eikenaar, zij mogen zich dan ook officieel clubscheidsrechter noemen. Er zijn inmiddels alweer nieuwe aanmeldingen binnen. Mocht je ook scheidsrechter willen worden, aarzel niet en neem contact op met Peter van Lennip. Bij voldoende belangstelling start er komend voorjaar wellicht een nieuwe cursus. Wil men verder gaan als scheidsrechter binnen de KNVB dan kan men zichzelf hiervoor aanmelden bij de KNVB en bestaat er de mogelijkheid je verder te ontwikkelen als scheidsrechter.

De KNVB organiseert cursussen en als scheidsrechter wordt je ingedeeld in groepen. Hierbij bestaat de mogelijkheid om te promoveren en wie sta je net als Bjorn Kuipers Champions Legue westrijden te fluiten. Niks is onmogelijk voor wie zijn talent verder wil ontwikkelen als scheidsrechter. Bovendien zijn scheidsrechters op elk niveau onmisbaar en verdienen ze respect. Dat vindt Raad IJsselland ook. Dit bedrijf heeft alle Clubscheidsrechters van WVF van een compleet nieuwe outfit voorzien, wat de uitstraling en respect voor de clubscheidsrechter alleen maar doet toenemen.

Raad van IJsselland heeft bewust voor het sponseren van de Clubscheidsrechters gekozen. Beiden hebben overeenkomsten. Raad IJsselland verzorgt het gehele administratieve proces voor een groot aantal ondernemingen in de regio Zwolle.

Zowel Raad IJsselland als de scheidsrechter heeft het zelfde doel. Raad IJsselland om de administratie van haar cliënten in goede banen te leiden en de scheidsrechter om wedstrijden in goede banen te leiden. Beiden zijn neutraal en voeren hun taken met veel enthousiasme en passie uit. Een goede basis voor een gezonde samenwerking voor de komende jaren.

Door: Dick Noordman 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Een van de meest ondankbare taken binnen een voetbalclub. Stuur je een "eigen" speler met rood van het veld krijg je zelf de meest ernstige verwensingen naar je kop, laat staan als je er één van de tegenpartij eraf stuurt. En dan heb ik het nog niet eens over de ouders. Mij niet gezien.

    Zolang ouders scheldend en agressief langs de zijlijn "aanmoedigen" vermoedt ik dat er een blijvend tekort aan scheidsrechters zullen zijn.
    Als ze eerst het zaakje op het veld (én met name langs de lijn) eens goed aanpakken, zou het anders kunnen worden, maar dat is onbegonnen werk.

    Onlangs hoorde ik van een club die met het jeugdelftal (10 jaar) van het veld is gestapt vanwege de blijvende agressieve houding van de tegenpartij. Dat escaleerde daarna overigens bijna…………..

Reageer