Gelijkspel FC Zwolle tegen Helmond Sport

In een matige wedstrijd heeft FC Zwolle vrijdagavond gelijk gespeeld tegen Helmond Sport. De uitslag werd 1-1.

De Portugese spits Tozé was vanavond wederom doeltreffend voor FC Zwolle, maar de ploeg van de aangebleven coach Jan Everse verspeelde toch twee punten in eigen stadion. Youssef Chida zorgde voor de 1-1 en het punt voor Helmond Sport. Gezien het aantal kansen van Zwolse zijde was er wellicht meer te halen, maar mocht er gezien het laatste deel van de wedstrijd toch opgelucht zijn met een punt tegen de ploeg van trainer Jan Poortvliet.

Meer foto’s zien ?  ‘Lees verder’

 

Vanavond moet FC Zwolle aantreden tegen middenmoter van de Jupiler League Helmond Sport. De ploeg van trainer Jan Poortvliet moet het vooral hebben van de thuiswedstrijden, want in de uitduels werd er alleen van Fortuna Sittard gewonnen. FC Zwolle kent daarentegen een ongeslagen status in op eigen veld.

De technische staf moest weer enigszins sleutelen aan de basiself van de Zwollenaren. Uitkomst was dat er nog meer dan anders op de aanval gespeeld moest worden. Verdediger Etienne Reijnen moest een schorsing uitzitten als gevolg van de opgelopen rode kaart in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Emmen. Zijn vervanger was Erik Bakker in een aanvallende rol aan de rechterkant werd geposteerd. Danny Holla en Anton Jongsma moeten het middenveld controleren, aangezien Albert van der Haar naar de laatste lijn verhuist.

Het begin van de wedstrijd is rommelig. Tegenstander Helmond Sport geeft de thuisploeg weinig ruimte om tot voetballen te komen. De ban wordt pas gebroken in de 19e minuut wanneer Tozé wederom doeltreffend is voor FC Zwolle. Een uitstekend opgezette aanval via Erik Bakker en Marcel Kleizen vormt de basis voor het achtste doelpunt van Portugese makelij.

FC Zwolle laat zich na de openingstreffer steeds meer gelden in aanvallend opzicht. Marcel Kleizen is tot tweemaal toe dichtbij een verdubbeling van de score. In de 21e minuut heeft de huurling van FC Twente net iets teveel tijd nodig om Robert van Westerop te testen. Even later wordt een knappe kopbal van de lijn gehaald door Bruno Roma.

Tegenstander Helmond Sport kan in aanvallend opzicht weinig laten zien. De Zwollenaren hebben de wedstrijd goed onder controle en lijken op weg naar wederom een zege in haar eigen thuishaven. Toch kantelt de wedstrijd na ongeveer vijftig minuten spelen. Youssef Chida vindt in eerste instantie nog de goed acterende Diederik Boer op zijn weg. Zijn tweede kans is echter wel raak. Op sublieme wijze legt hij de Zwolse defensie in de luren om vervolgens de trekker over te halen. De 1-1 tussenstand is het gevolg in de 56e minuut.

De ploeg van trainer Jan Everse heeft enkele minuten daarvoor enkele grote kansen laten liggen op een 2-0 voorsprong. In de 53e minuut wordt wederom een inzet van Marcel Kleizen onschadelijk gemaakt op de doellijn van de Brabanders. Nog geen minuut later lijkt Tozé zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te laten aantekenen. De Portugees draait in het zestienmetergebied op keurige wijze weg bij zijn directe tegenstander. Het schot is minder verrassend. Doelman Robert van Westerop voorkomt een nieuw tegendoelpunt.

Met nog tien minuten op de klok komt FC Zwolle goed weg wanneer Dennis van der Wal een bal slecht weet uit te verdedigen. Invaller aan Helmondse zijde Joost Habraken weet de geboden kans niet op goede waarde in te schatten. Al struikelend weet hij het lege doel niet te vinden. Typerend voor het laatste deel van de wedstrijd is dan ook de tweede gele kaart voor invaller Dennis van der Wal. Op vrij ongelukkige wijze loopt de verdediger tegen een rode kaart aan. Ondanks enkele wissels aan Zwolse zijde is het niet meer bij machte om alsnog de winst binnen te slepen.

Gezien het aantal kansen van Zwolse zijde was er wellicht meer te halen, maar mocht er gezien het laatste deel van de wedstrijd toch opgelucht zijn met een punt tegen de ploeg uit Brabant. FC Zwolle moet nu haar vizier richten op de bekerwedstrijd van aanstaande dinsdag tegen Go Ahead Eagles. De Zwollenaren hebben na de verloren uitwedstrijd in Deventer zeker nog iets recht te zetten.

Wedstrijdstatistieken:

Opstellingen:
FC Zwolle: Boer, van der Sluijs, van der Haar ©, Moisander, Derlagen, Holla, Kleizen (72. van der Wal),  Bakker (75. Jansen), Tozé, Jongsma (89. de Bruijn) en Boerrigter.

Helmond Sport: van Westerop, Joppen, van Dijk, Uneken, Suart, Nieuwenburg, Remacle (86. Junquira), van Leerdam, Chida, Michi (58. Habraken) en Roma (46. Hocher).


Scoreverloop:
1-0 19. Tozé
1-1 56. Chida

Gele kaarten:
Jansen (FC Zwolle) en Remacle, Nieuwenburg en van Dijk (allen Helmond Sport)

Rode kaart:
van der Wal, 2x geel (FC Zwolle)

Toeschouwers:
3.156

Arbitrage:
Dhr. P. van Dongen (scheidrechter), dhr. R.Balder en dhr. F. Jansen (ass. scheidsrechters) en dhr. R. Bekebrede (4e official).

 


En twee keer geel is…


Rood


Wel of geen buitenspel


Dure punten

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer