Zwolle krijgt eerste jeugdsportfonds

Zwolle krijgt volgende week het eerste jeugdsportfonds van Overijssel. Het Jeugdsportfonds betaalt het lidmaatschap van sportclubs en de sportkleding voor kinderen van minima.

Het is een landelijke instelling die lokale afdelingen opricht. De jeugdsportfondsen krijgen geld van overheden, particuliere fondsen en donateurs. De officiële aftrap wordt gedaan door oud-wethouder en voorzitter Hagendoorn van het Zwolse Jeugdsportfonds.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Kheb een idee: diezelfde minima kunnen natuurlijk ook hun dankbaarheid tonen door innatura te betalen: mijn tuin moet nog geschoffeld worden, ramen gelapt, en de auto moet ook nodig een poetsbeurt hebben. Bedankt Me voor je bijdrage! 8)


  Maak melding

 2. Het gaat hier over de jeugd Me. Wel ff goed lezen en dan pas wat typen. Trouwens voorheen betaalde de SoZaWe de contributie voor kinderen uit bijstandsgezinnen. Niet echt iets nieuws dus.


  Maak melding

 3. Ik vind het een prima plan.
  Ik ken kinderen die van een sportclub afgehaald zijn, omdat het lidmaatschap te hoog uitviel. Dit wordt overigens niet als reden gegeven, maar dat krijg je pas later door.


  Maak melding

 4. Het gaat hier over de jeugd Me.

  Maar wel jeugd met ouder(s)…..

  Ik ken kinderen die van een sportclub afgehaald zijn, omdat het lidmaatschap te hoog uitviel.

  Torenhoge schulden komen in alle lagen van de bevolking voor, en van de “rijken” met hoge schulden zal je het evenmin horen.  Maak melding

 5. Me je kan nog steeds niet lezen. Jij begint over schulden maar daar is helemaal geen sprake van. Mensen met een minimum inkomen hebben niet per definitie schulden en hoeven ook niet zonder werk te zitten. Eerlijk gezegd ben ik dat afzeiken over de minder bedeelden in deze samenleving een beetje zat.
  Bijstandsmoeder/vader blijft thuis voor de kinderen. Gaan ze werken dan moeten ze zorg inkopen.(naschoolse opvang, crech enz.) Is haast gelijk aan een bijstandsuitkering. Dit krijgen ze dan weer vergoed dus schiet je er niks mee op. Waarom zorg inkopen als je het zelf kunt geven?  Maak melding

 6. Me je kan nog steeds niet lezen.

  Het gaat er niet om of je een minimuminkomen hebt ja of nee: het gaat erom of je nog geld beschikbaar hebt om de jongeren te laten sporten. Over lezen gesproken….


  Maak melding

Reageer