Jaarlijkse winterwandeling in Zwolse binnenstad

Zwolle – Loop mee op 14 december met onze jaarlijkse winterwandeling door de binnenstad van Zwolle. Onder begeleiding van een gids wandelt u langs historische plekjes in de Zwolse binnenstad die belangrijk zijn geweest in de periode van de Moderne Devotie. De route wordt in stijl afgesloten met een drankje in een stadscafé op de route.

winterwandeling.jpg

Foto:Collectie Historisch Centrum Overijssel (copyright)

De Moderne Devotie was een belangrijke religieuze hervormingsbeweging. Deze ontstond eind 14e eeuw en werd verspreid over heel Noordwest-Europa vanuit Zwolle in de 15e en 16e eeuw. Thomas van Kempen schreef in Zwolle zijn bekende ‘handboek’ van de Moderne Devotie.

De wandeling start op 14 december om 13:30 uur bij de engel voor de Grote- of St. Michaëlskerk, aan de Grote Markt in Zwolle.
Aanmelden Inschrijven kan via: https://www.historischcentrumoverijssel.nl/agenda/activiteiten/jaarlijkse-winterwandeling-in-zwolse-binnenstad
Na registratie ontvangt u van ons een e-mail ter bevestiging (controleer hiervoor uw spam / ongewenste post).
De kosten voor de rondleiding bedragen € 7,50 per persoon. Drankje na afloop is van het huis! Graag ter plaatse, contant, te voldoen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Als je een GRATIS boeiende en leerzame stads rondwandeling met een primeur wilt, graag op afspraak. Neem contact met mij op via
    Info en Gifts, waar mijn flyer ligt, Grote Kerkplein naast het Zwolse Balletjeshuis.

Reageer