En toen werd het donker

De lichten moeten vaker uit in Nederland om energieverspilling en onnodige CO2-uitstoot te beperken. De stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties organiseerden hiervoor zaterdagavond de derde editie van ‘De Nacht van de Nacht’ in Nederland. De stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties hebben bedrijven en overheden opgeroepen om tijdens het evenement het licht uit te doen. Veel bedrijven en overheden doen mee met de actie.


Ook in de gemeente Zwolle ging het licht om 20:00 uit


Ruim 100 belangstellenden deden zaterdagavond mee met een wandeltocht door het Engelse werk

IVN Zwolle organiseerde tijdens de Nacht van de Nacht een wandeling door het Engelse werk. Onderweg konden de wandelaars op verschillende manieren het donker beleven en ervaren hoe dieren hun weg vinden in het donker. Voor aanvang van de nachtwandeling door het Engelsewerk trok Wethouder Van Dooremolen  in het bijzijn van ruim 100 wandelaars om 20:00 een enorme symbolische stekker uit het stopcontact waarmee ‘De Nacht voor de Nacht’ voor Zwolle begon. Van alle gemeentegebouwen ging het licht uit en werden monumenten deze nacht niet verlicht.


De Peperbus zaterdagavond niet in de schijnwerpers


Net als de Sassenpoort

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Zaterdagavond kaarsjes aan gedaan en maar wachten tot het zondag zou worden. ;D
  Feestje!!!
  Twaalf-en-half jaar living hell!!! 😛 ;D


  Maak melding

 2. Ik zag ook niet echt verschil, maar dat is ook niet zo verwonderlijk gezien de grote gloeiende bol (ook goed te zien op de foto van sassenpoort).
  Volgende keer mag er van mij nog veel meer uit.


  Maak melding

 3. @Marrianne:

  Zo op het eerste gezicht lijkt er inderdaad geen verschil in te zitten, maar de schijnwerpers die de Sassenpoort verlichten waren zaterdag uit, trouwens vanavond ook nog. De foto hieronder toont het verschil wel.  Maak melding

 4. Het was een mooi gezicht en ook mooi initiatief, maar dan wel jammer dat diverse andere gebouwen in het centrum wél gewoon verlicht werden.
  Denk hierbij bijvoorbeeld aan het pand van Piet Zoomers aan de Luttekestraat, een verlichting die in mijn ogen sowieso onnodig is, maar dat ter zijde.


  Maak melding

 5. @Pedro:
  Was ook maar een grapje hoor, want ik vind die foto zonder die extra verlichting van je echt heel mooi! Je kan gewoon goede foto’s schieten, dat is me wel duidelijk 😉


  Maak melding

 6. Afgelopen zaterdagavond (27 oktober) opende wethouder Van Dooremolen de Nacht van de Nacht tijdens een bijeenkomst van IVN Zwolle. De bijeenkomst kon rekenen op veel belangstelling van jong en oud. Na afloop van de excursies van het IVN deelde de gemeente een knijpkat uit onder het motto: wees zuinig met energie. In de hele stad is op diverse plekken het licht uitgegaan. De lichten van de monumenten zijn niet aangegaan. Tijdens de opening zegde de wethouder toe dat ook de gemeente in de toekomst zuiniger om zal gaan met energie door bijvoorbeeld minder licht te laten branden in het stadhuis en het Stadskantoor.  Maak melding

 7. @ Marrianne

  Tja het is maar net hoe je het leest toch. Maar bedankt voor je compliment.
  En Dick, je hoeft niet jaloers te zijn op de knipoog hoor
  😉 😉 😉 😉 ;D


  Maak melding

Reageer