Landstede stopt met partnerschap volleybal

Zwolle – Landstede beëindigt na veertien jaar, aan het einde van het seizoen 2015-2016, het partnerschap met Landstede Volleybal. Landstede blijft topsport in Zwolle een warm hart toedragen en blijft sportpartner van Landstede Basketbal.

Stichting Topsportteams Zwolle gaat eveneens met ingang van het seizoen 2016-2017 verder zonder het volleybalteam. Dit besluit heeft de stichting genomen nadat Landstede zich na veertien jaar heeft teruggetrokken als partner van Landstede Volleybal. Landstede is in al die jaren een zeer loyale partner geweest van Stichting Topsportteams Zwolle. Het bestuur is er trots op dat ze tot op de dag van vandaag al haar afspraken met spelers, staf en sponsoren is nagekomen. En dat de stichting ook in het restant van het seizoen aan alle verplichtingen kan blijven voldoen.

De combinatie Centre for Sports & Education (CSE) en Landstede Basketbal is een schoolvoorbeeld van hoe Landstede Groep (top)sport en onderwijs blijvend wil verbinden. De afgelopen vier jaar won Landstede Volleybal drie landstitels, drie nationale bekers en drie supercups. Partner zijn voor topsport blijft voor Landstede Groep van grote betekenis. Dit is terug te zien in de verbreding van het profiel "Sport" naar "Gezondheid(szorg) en Sport", waarop nadrukkelijk wordt ingezet. 

Niet alleen de verbinding met de sportopleidingen, CSE en Landstede MBO Sport & Bewegen, maar ook sportbeleving en de associatie van sport en bewegen met een gezonde levensstijl sluit naadloos aan bij de ontwikkeling van Landstede Groep en de verbinding met haar omgeving. Een gezonde levensstijl is van maatschappelijk belang, net zo dat in de gezondheidszorg preventie boven curatie een steeds belangrijker wordend issue is. In aansluiting op de regionale arbeidsmarkt blijft Landstede Groep investeren in onderdelen, passend bij haar opleidingen.

Het Zorgtrainingscentrum regio Zwolle is hiervan een mooi voorbeeld. Landstede kijkt met trots terug op ruim veertien seizoenen partnerschap met Landstede Volleybal waarin de grote prijzen werden gepakt. De onderwijsorganisatie heeft er bewust voor gekozen om het bestuur van de Stichting Topsportteams Zwolle nu al te informeren, zodat alle betrokkenen zich tijdig kunnen voorbereiden op de nieuw ontstane situatie. De spelers, fans, vrijwilligers en relaties zijn vandaag geïnformeerd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Landstede stopt met partnerschap volleybal”

  1. Zo verrassend is het ook niet toch? De kwaliteit is dit jaar al aanzienlijk minder, en Europees hebben ze al die jaren niets kunnen betekenen.
    Is sponsoring iets voor Kuipers?

  2. Dat is niet te meten, jesse038. Ook bij de basketballclub van Landstede lopen die lijntjes ook door elkaar: basketballmensen staan bij ROC-Landstede op de loonlijst, terwijl er soms voor reguliere docenten minder mogelijkheden zijn. Dat schept natuurlijk geen band….

  3. Ik heb dat soort geluiden ook al gehoord maar vroeg me af of ze kloppen. Weet je dat zeker, Drama? In dat geval lijkt een melding naar de Onderwijsinpectie me zeker op z’n plaats.
    Dergelijke belangenverstrengeling heeft namelijk een negatief effect op de kwaliteit en de transparantie van een onderwijsinstelling!

  4. Begrijp ik niet helemaal. Wat heeft de inzet van topsporters te maken met de kwaliteit en transparantie van een onderwijsinstelling?

    Ik neem aan dat topsporters (in opleiding) beter leren van andere topsporters dan van een gemiddelde gymleraar op een ROC.

  5. Geldstromen vanuit en naar Landstede zijn niet transparant. Mooi voorbeeld is het Landstede Sportcentrum. Dat veel te dure complex heeft een ‘manager’, meneer Jean Jacques Jouret. Een glibberig heerschap dat zich graag uitdrukt in vaagtaal en roze wolkbegrippen en ondertussen veel onderwijsgeld kost en niets bijdraagt. Een beter voorbeeld van vriendjespolitiek, ons-kent-ons en de bestuurlijke stoelendans is nauwelijks te vinden.

  6. Drama,dat is de kern van het probleem! Dat mooie sportcentrum is betaald met onderwijsgeld. En datzelfde centrum wordt slechts gebruikt door een handjevol liefhebbers en semi-bobo’s van B-sporten. Belachelijke investering die beter in de kwaliteit van onderwijs gestoken had kunnen worden!

  7. Ok. Dit begint een beetje te lijken op de stadiondiscussie. Daar werd door tegenstanders meestal zonder of met een heel wankele onderbouwing de grootste onzin de wereld in geholpen.

    Van die discussie houdt ik me verre, want levert zelden iets op.

    Ik vind het wel belangrijk dat er naast de uitgaven ook naar de opbrengsten moet worden gekeken.

    En ik ben nog steeds benieuwd naar het negatieve effect op de kwaliteit en transparantie van het onderwijs. Want die link leg ik niet helemaal.

  8. FCZ: geld dat geïnvesteerd wordt in sportaccommodaties, vergoedingen voor sporters, managers van sportcomplexen etc. kan NIET geinvesteerd worden in leermiddelen. Vandaar minder kwaliteit van het onderwijs, snap je het nu? Transparantie van geldstromen heb ik al toegelicht.
    Maar je maakt me nieuwsgierig (en je weet er waarschijnlijk meer van): wat zijn de opbrengsten?

  9. Haha nee hoor. Ik weet er niets van. Behalve dan dat ik altijd met plezier naar het volleyballen kijk.

    Ik begin je iets meer te begrijpen. Je aanname is dat het geld dat is geinveesteerd in de accomodatie niet meer in het onderwijs kan worden gestoken. En dat daardoor de kwaliteit van het onderwijs vermindert.

    Mijn stelling is dat sommige investeringen nodig zijn om bepaalde doelen te realiseren. Als de opbrengsten (bv meer exposure, wat leidt tot meer leerlingen en dus meer inkomsten die weer ten goede komen van het onderwijs. Of in dit geval het bieden van een interessante werkomgeving voor niet alleen topsporters, maar ook voor leerlingen die op een prima manier hun werkervaring op kunnen doen) hoger zijn dan de investering dan vind ik het prima.

    Nogmaals, ik ben een leek. (nu laat ik me toch weer tot die inhoudelijke discussie verleiden….)

Reacties zijn gesloten.