Kerstdiner voor minima en daklozen in WRZV

Zwolle – Op woensdag 23 december is het zover. Dan organiseren De Vrienden van Herberg in de WRZV hallen het jaarlijkse kerstdiner voor gezinnen met een laag inkomen en natuurlijk voor iedereen, die behoefte hebben aan een warme en gezellige kerstavond. Het kerstdiner wordt inmiddels alweer voor de 26e maal georganiseerd.

23-12-2015_kerstdiner_voor_minima-wrzv_hallen_01.jpg

"De voorbereidingen zijn in volle gang en de aanmeldingen van gasten stromen alweer vanaf oktober binnen. Ook voor wat betreft de vrijwilligers zijn we alweer op volle sterkte met de mensen, die ook vorig jaar hebben meegeholpen en vele nieuwe vrijwilligers, gewoonweg geweldig!" aldus organisator Freddy Eikelboom. Initiatiefnemer achter het jaarlijkse kerstdiner Joop van Ommen (Voorzitter Vrienden van de Herberg) vertelt: "De steun die we krijgen van iedereen is echt hartverwarmend om te mogen ervaren. Laatst kwam hier (WRZV hallen, red) zomaar een man en vrouw binnen met een boodschappenpakket voor de kerst. Ze hadden het zelf al niet te breed, maar gaven wat ze hadden toch aan een ander. Zo hoor je met elkaar om te gaan in de wereld. En niet zoals het er nu soms aan toegaat met al die ellende wat je nu allemaal ziet en leest".

Eikelboom vervolgt: “Het is mooi te zien dat particulieren, maar zeker ook bedrijven en organisaties het initiatief een warm hart toedragen en hun steun geven. Dit jaar kunnen bedrijven zelfs het initiatief sponsoren als ‘vriend van het kerstdiner’. Tijdens het kerstdiner zijn er wederom veel actieve en betrokken Zwollenaren aanwezig. Ook (lokale) bestuurders, zoals Wethouder René De Heer, Gedeputeerde Eddy van Hijum, Oud- senator en Wethouder Margriet Meindertsma en de voorzitter van PEC Zwolle Adriaan Visser. Zij werken net als andere jaren belangeloos mee om de aanwezige gasten een fantastische kerstavond te bezorgen.

Tot slot geeft van Ommen aan: “Aan de ene kant jammer dat deze avond er is, maar aan de andere kant fantastisch om te mogen organiseren. Zoveel tevreden en blije gezichten op deze avond. Eigenlijk zou het hele jaar de aandacht, die er nu is moeten zijn voor deze mensen en niet alleen met kerst”. Naast het 3-gangen kerstdiner hoopt de organisatie, dat zij ook alle aanwezige gasten dit jaar weer kunnen voorzien- met dank aan organisatie Kerst Zwolle- van een goed gevuld kerstpakket. De avond wordt muzikaal opgeluisterd met gezellige kerstzang door het Zwolse duo Ed de Jong en Lizette van Kuik. Wethouder en Loco- Burgemeester Rene de Heer zal samen met initiatiefnemer Joop van Ommen de aanwezigen welkom heten en het openingswoord verrichten. Het kerstdiner begint om 18.00 uur en aanmelden hiervoor is noodzakelijk. De zaal is open vanaf 17.00 uur. Voor aanmelden, vragen of meer informatie kunt u mailen naar info@vriendenvandeherberg.nl of bellen naar telefoonnummer 038-4226129.

Het kerstmenu bestaat uit:

• Voorgerecht:

Romige tomaten basilicumsoep

• Hoofdgerechten:

Varkenshaas in champignon-roomsaus

Bourgondische stoofvlees

Kip kerrie

Zalmfilet in dillesaus

Bolognese saus

• Bijgerechten

Aardappelgratin

Kruidige rijst

Tagliatelle

Aardappelpuree

Warme groentes

Provinciaalse salade

• Nagerecht

Vruchten bavarois

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Kerstdiner voor minima en daklozen in WRZV”

  1. Dan weet je wat te doen, er voor zorgen dat je wel die luxe hebt. met achter je pc zitten en klagen, word een Varkenshaas in champignon-roomsaus echt niet bereid.

  2. ik ben blij met deze diner anders hadden wij een bordje patat moeten eten
    ik ben de organisators zeer dankbaar met dit Mooie initiatief

Reacties zijn gesloten.