Zwaar bevochten overwinning in Vroomshoop (1-3)

WVF deed vanmiddag goede zaken door met 1-3 te winnen van de Vroomshoopse Boys. De hele wedstrijd door hing de overwinning aan een zijden draadje, en werd pas in de allerlaatste minuut zeker, toen Ard Slot zijn 2e penalty van de middag benutte. Behalve hij scoorden Martijn Ruijsch voor WVF en Gerwin Kok voor Vroomshoop. Een moeilijk verkregen maar zeker verdiende overwinning….

Even een paar feiten: – In de 12e minuut is er een prachtige combinatie tussen Piet de Jong en Martijn Ruijsch, die een open kans voor Piet oplevert, maar i.p.v. zelf te schieten legt Piet de bal nog eens breed en scoort Martijn: buitenspel, oordeelt de (zeer partijdige) grensrechter en de scheidsrechter keurt de goal af… –  In de 2e minuut na rust krijgen Piet de Jong en even later Richard Bouwmeester na eigen acties  niet te missen kansen, maar beide ballen gaan naast… –  Michel Klink soleert in de 88e minuut onnavolgbaar door de Vroomshoopse defensie, maar zijn schot belandt op het been van de keeper….. Ik kan zo zeker nog 3 kansen beschrijven, maar een feit is dat WVF de geboden en gecreërde kansen maar moeilijk kan benutten en het zichzelf zo onnodig moeilijk maakt. Toch hebben we vanmiddag een mooie overwinning behaald en dat verdient een felicitatie.

Het eerste kwartier was voor onze ploeg, veel aan de bal, imponerend, en al in de 8e minuut duikelde Martijn Ruijsch naar de eerste strafschop, waar Ard Slot wel raad mee wist (0-1).

Toen het doelpunt in de 12e minuut dus niet doorging, kreeg WVF het opeens benauwd en bood de thuisclub kansen. Danny Reinders trok iets te hard aan de noodrem en de warrig leidende scheidsrechter Brunshorst trakteerde hem op geel.

In de 24e minuut ging onze verdediging opzichtig in de fout en lobde de slimme Gerwin Kok de bal over Michel v/d Aa (1-1). Dat was toen niet onverdiend.

De wedstrijd verruwde en er waren veel klutsballen en foute passes. Twee Vroomshopers liepen tegen geel aan en aan beide kanten was veel verzorging nodig.

Op precies het juist moment kreeg Martijn Ruijsch in de 45e minuut de bal toegespeeld, omspeelde een Vroomshoper en legde de bal zuiver in de rechter bovenhoek, een prachtige opsteker net voor rust.

Na rust had WVF de zaak snel kunnen beslissen, maar dat gebeurde dus niet.

’t Was maar goed dat Danny Reinders vanmiddag weer elastiek in de benen had, en zo de spitsen Kok en Kottier van scoren af kon houden, na voorzetten van Prins via de rechterkant.

John Beijen schreeuwde zich de longen uit het lijf, om zijn  jongens in de wedstrijd te houden, en collega Decheveir deed hetzelfde, maar verder dan wat wanhopige aanvallen kwam de thuisploeg ook niet, ondanks de vele corners.

Een poos lang speelde de wedstrijd zich af op de helft van WVF, en hing de gelijkmaker in de lucht.

Beijen wisselde Piet de Jong voor Peter v/d Streek en later kwam ook Rene Dorgelo in het veld voor Richard Bouwmeester.

Het Slot-accoord was voor Michel Klink, die na zijn mislukte solo in de 88 minuut het nog eens over deed in de Slot-minuut, en zowaar een tweede penalty “versierde”.

Ard Slot wist nog hoe het moest… (1-3).

Compliment, mannen, maar maak het nou niet altijd zo spannend……

Door: Harry Ham

Artikel delen:

Reageer