Dronken bestuurder veroorzaakt ongeval

Op de Mastenbroekerallee is zaterdagavond 27 oktober een 47-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden voor het veroorzaken van een ongeval onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man is hiervoor ingevorderd.

Bij de rotonde van de Werkerlaan remde zijn 42-jarige voorganger uit Zwolle. Vervolgens botste de 47-jarige er achterop. De 42-jarige bestuurder en zijn 31-jarige inzittende zijn voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. Zij mochten nog dezelfde nacht naar huis. De 47-jarige automobilist blies 935 ug/l. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. @bier hier:
  Hoe kom je bij 4 glazen? Je mag toch maar iets van 225 ug/L blazen ofzo (of nja mogen…. liever helemaal niets uiteraard). Volgens mij heeft hij wel heel wat meer dan 4 glazen gehad.


  Maak melding

 2. Ik was gisteren nuchter, maar……………was de weg daar ook een beetje kwijt hoor…kwam vanaf s Heerenbroek, en werd links-rechts-links omgeleid……..zelfs TOMTOM wist de weg niet meer.

  Laat staan in het donker een rotonde passeren.  Maak melding

 3. Wanneer je op 570 ug/l zit is dat 1,3 promille. Dan moet je rijbewijs worden ingenomen. Met 935 ug/l zit je op zo’n 2,15 promille en dat is zo rond de 20 glazen. Oeps!!


  Maak melding

 4. @bier hier
  Zo zie je maar dat rijden met drank levensgevaarlijk is, als je al met 4 bier op zo’n ongeluk veroorzaakt. Het wordt tijd voor de grens: “helemaal niet meer met drank op achter het stuur”


  Maak melding

 5. Toch zijn er nog mensen die het blijkbaar (en zo te lezen vorige week) niet zo erg vinden dat een CvK (met voorbeeldfunctie) dronken achter het stuur zit……zucht.


  Maak melding

 6. Heb het niet zo gevolgd, maar er was zaterdag hopelijk toch maar 1 autoongeluk op de Mastenbroekerallee waarbij drank in het spel was: de veroorzaker had behoorlijk gedronken? Namelijk wel 2 topics op de weblog.

  =============

  Er stonden inderdaad twee dezelfde berichten (met een andere bron) over hetzelfde op de website. Aangepast.


  Maak melding

 7. er zijn ook mensen die het niet erg vinden dat deze persoon maar een relatief lichte straf krijgt het is maar wat voor een beleid er wordt gevoerd . >:(


  Maak melding

 8. Dit is weer duidelijk een bewijs dat alcohol en voertuigen besturen absoluut geen goede combinatie is.

  Heb drukt je neus wel weer op de feiten.
  Wordt eens tijd dat iedereen dit inziet.
  Ben zowieso tegen drank in het verkeer. Dus ook fietsers, brommers, auto’s

  alcohol en verkeer = NO GO

  Ben niet anti alcohol hoor. Lust ook wel wat maar dan bestuur ik geen voertuig meer ;D


  Maak melding

Reageer