Winterkampioenen zaalvoetbal Zwolle bekend

Zwolle – Volgende week is er nog één competitieronde dit jaar voordat de zaalvoetballers van de WRZV met kerstreces kunnen. Echt spannend zal het niet meer worden, omdat in beide hoofdklassen de winterkampioenen bekend zijn. Zowel Tabonon als Blazende Veiligheid hebben na winst afstand genomen van de concurrentie.

Koploper in de hoofdklasse B Blazende Veiligheid en rode lantaarndrager FC Hummel hadden er veel zin in, getuige het doelpuntenfestival in dit duel. Het was een leuk en attractief duel, waarin flink werd gescoord. Een ware goalgetter had FC Hummel met Jorn Jansen in het team. Jansen maakte liefst acht weergaloze goals in deze wedstrijd, waarvan de een nog mooier dan de andere. Helaas voor FC Hummel droegen de goals niet bij tot het gewenste resultaat, omdat winterkampioen Blazende Veiligheid met 13-10 aan het langste eind trok. Het belangrijke duel tussen de nummer twee Bordeaux Groen en nummer drie Krijtje FC eindigde in een 3-3 gelijkspel. Met dit resultaat schieten beide teams niets op, aangezien de koploper wel wist te winnen. Ook YBC en Aqua Comfort Zwartewaterland wisten het doelnet goed te vinden en hielden elkaar met een 7-7 gelijkspel in evenwicht. In een uitermate sportief duel tussen Neptunes’12 en Poppe Advocatuur ging Neptunes’12 met de winst naar huis en bleef Poppe met lege handen achter. The Green Room ‘Jan Groen" lijkt na een goede seizoenstart aardig van slag. Ook deze week werd verloren. De Belgische Keizer 2 was met 7-2 te sterk en The Green Room is nu terug te vinden in de middenmoot.

Ook Bafana Bafana mag zich winterkampioen in de Eerste klasse A noemen. De koploper wist een grote overwinning te boeken op Cycloon Zwolle. Café Lucky deed wat het moest doen en dat was winnen. In een doelpuntrijk duel wist Café Lucky met 10-3 FC Knetter te verslaan. Trias pakte de tweede zege op rij. Nu werd Argos Bebemus nipt met 4-3 verslagen. Exact verloor wederom en is na de goede seizoenstart gezakt tot in de kelder van het klassement. Wehkamp.nl was met 8-5 te sterk voor Exact. Minoyu Restaurant verloor met 8-13 van de Belgische Keizer 1.
Tabonon sportschool gaat 2014 afsluiten als winterkampioen in de Hoofdklasse A na de gemakkelijke winstpartij tegen Café het Beugeltje. VT Benz blijft enigszins in het spoor na de 9-5 zege op Dozend. Gebroeders Postma konden drie punten bijschrijven en Diaspora boekte een monsterzege op Motivo. Bola-Lah! had een moeilijke avond tegen het laag geklasseerde Woord & Daad, maar won nipt met 7-6.

In de eerste klasse B neemt de spanning halverwege de competitie aardig toe na het verlies van lijstaanvoerder AVC. Het was ZVV Pruts die de koploper met 5-3 wist te verrassen. De andere kandidaten voor de prijzen dit seizoen deden goede zaken door zelf te winnen. Le Gong versloeg Amicitia Fortior met 8-3 en Torsades Trois Points was met 6-0 te sterk voor Zwolle Zuid. Ook Ghana’82 wist te profiteren van de misstap van AVC en won zelf met 6-5 van Outsport. Zo zijn er inmiddels zes kandidaten, die na de winterstop in het nieuwe jaar gaan strijden voor de titel. Het ‘keldergevecht’ tussen Styrinth en IJsselhallen Zwolle werd met 7-5 gewonnen door Styrinth. Beide teams zijn samen met Zwolle Zuid en Outsport op dit moment kandidaten om af te dalen naar de twee klasse B. De volgende competitieronde is op maandag 14 december en woensdag 16 december. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen.

Artikel delen:

Reageer