Kom een knuffel halen in Zwolle

Zwolle – Een tegengeluid laten horen. Het gevoel van ‘Samen’ zijn versterken. Dat zijn de belangrijkste doelen van de initiatiefnemers van de Free hug. Jong en oud, gezond of niet, blij of verdrietig; de gratis knuffel is voor iedereen. Op zaterdag 19 december kun je op de Grote Markt in Zwolle, vanaf 14.00 uur, dit prachtige kerstgeschenk krijgen.

10-12-2015free_hug_zwolle.jpg

Marco Salentijn en Huib Vogler organiseerden in de zomer van 2015 voor het eerst een Free hug bijeenkomst. Geïnspireerd door filmpjes op Youtube wilden zij zelf ook weleens ervaren hoe het is om knuffels uit te delen. Na de aanslag in Parijs hebben ze wederom een knuffelsessie gehouden. Marco: "Het is zo’n bijzondere en positieve ervaring. We krijgen ook hele leuke reacties. De komende keer doen er mensen mee die we hebben leren kennen tijdens de vorige twee Free hugs. Zij gaan nu zelf gratis knuffels geven."

Omdat de kerst nadert en er mensen alleen zijn, lijkt het de initiatiefnemers een goed moment om het nog voor de kerst te organiseren. "Dan voelen mensen de verbinding, zijn ze echt in contact van mens tot mens. Wij hopen dat zij dit weer in hun omgeving doorgeven. Dat doorbreekt de verharding, de kilte in de maatschappij," aldus Marco. Stralend vervolgt hij: "Je bent niet alleen, ook al heb je soms dat gevoel. We zijn allemaal samen, los van religie, etnische afkomst, seksuele voorkeur of welke vorm van anders zijn ook." Op de zaterdag voor de kerst staan er nu in ieder geval zes mensen Free hugs uit te delen. Enthousiastelingen die ook deze gratis cadeautjes aan mensen willen geven, kunnen zich aanmelden via contact@marcosalentijn.nl

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Bericht door Billy, op 11 december 2015 7:38
    Jij bent vast een hele warme vrouw Catherine, als dit je eerste reactie is. Ik zeg: meld je aan, zal je goed doen!
    smilies/kiss.gif

    Heerlijk!!!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.