Sportkooi voor gemeentekantoor

Zwolle – Door het project sociale kwaliteit in de Spoorzone Zwolle, en na een prijsvraag, realiseert het team van drie bouwkundestudenten Myrthe Hidding, Lars Melenhorst en Martijn Aalbers een multifunctionele sportkooi voor het stadskantoor in Zwolle. De sportkooi is in de zomer te gebruiken voor voetbal en basketbal, in de winter geschikt om te schaatsen of voor ijshockey. Zoiets is er nog niet in Zwolle.

sportkooi.jpg 

De opdracht was: hoe maak je van de Spoorzone tijdens en na de verbouwing ook een fijn, veilig en levendig gebied? En vooral, wat zijn de ideeën van bewoners en gebruikers? Andere ideeen waren: een verplaatsbare skatebaan (winnaar prijsvraag) en mobiele groenpaviljoens. Het ‘bouwkundeteam’ kreeg een bedrag van 2.500 euro om hun idee de sportkooi vorm te geven. Inmiddels is de plek waar de sportkooi komt, bekend: voor het Stadskantoor. Vrijdag zal Myrthe Hidding op de locatie een toelichting geven en kan er alvast een balletje getrapt worden. En er valt meer te beleven vrijdag: panelen aan de zuidzijde van het station worden voorzien van graffiti onder leiding van studenten Cibap.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. “Door het project sociale kwaliteit in de Spoorzone Zwolle, en na een prijsvraag”
  ” Andere ideeen waren: een verplaatsbare skatebaan (winnaar prijsvraag)”

  Waarom hou je dan in hemelsnaam een prijsvraag?


  ⚠️ Meld

 2. Wonen er kinderen daar in Hanzeland dan? Rij er bijna dagelijks langs, maar geen kinderen te zien daar.

  Wat anders: een kaal en strak plein, kan ook mooi zijn.


  ⚠️ Meld

 3. Voetballen in een kooi. Op een plein dat een klankkast is. Fijn dat aan de bewoners gevraagd is wat we willen. Maar jammer dat er dan toch een activiteit komt die extra geluidsoverlast geeft. De gezelligheid die het sporten op het plein brengt is winst. Kunnen we daarnaast dan op de gevels verticaal groen krijgen om te voorkomen dat het geluid teveel kaatst?


  ⚠️ Meld

 4. ‘Zoiets is er nog niet in Zwolle’ !
  Jawel, kijk maar eens tussen de Borneostraat en de Bankastraat.
  Daar is al jaren een sportkooi.  ⚠️ Meld

 5. Doorgeslagen krankzinnigheid. Op een totaal verlaten plein, meestal gebruikt door forensen en ambtenaren, klanten van het stadskantoor en passanten die hier niks mee van doen hebben. Geld weggooien in een bodemloze put. Verspilling van de moeite. Als het gevaarte overdag niet in de weg staat. s-Avonds laat is er al helemaal niemand. Ik kan het weten. Ik woon er tegenover. Maak liever die sloot tegenover het kantoor iets groener.


  ⚠️ Meld

 6. Daarom moesten die fietsenrekken op het Lubeckplein weg.

  Het feit dat rekken op een hele gunstige (logische) plek stonden en daarmee gemak en comfort brachten voor fietsende reiziger – de echte gebruiker van de spoorzone – en daarmee een hoog gebruik van de stalling op het Lubeckplein genereerden wordt terzijde geschoven met argument aanzuigende werking.

  Nu komt er een pannakooi!

  Ik ben benieuwd wat het aanzuigende effect wordt…welke vraag wordt gecreëerd?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.