ROVA-pas mee naar milieubrengstation

Zwolle – Vanaf 4 januari 2016 hebben inwoners van de gemeente Zwolle hun ROVA-afvalpas nodig om toegang te krijgen tot het milieubrengstation aan de Rijnlandstraat op de Hessenpoort. De ROVA-afvalpas is de pas waarmee u ook uw ondergrondse container voor restafval opent. Wanneer u nog geen ROVA-afvalpas heeft, ontvangt u deze vóór 18 december.

Vanaf 4 januari 2016 wordt de toegang tot het milieubrengstation via computerzuilen geregeld. Na het scannen van de ROVA-afvalpas en keuze van de afvalsoort kunt u het terrein oprijden en uw afval inleveren. Alle afvalsoorten die op dit moment gratis zijn, blijven gratis. Inwoners van Zwolle mogen per dag, tot 250 kg gratis wegbrengen naar het milieubrengstation, met uitzondering van puin en bouw- en sloopafval. Voor deze afvalsoorten wordt het volgende tarief berekend: puin € 0,02 per kg en bouw- en sloopafval € 0,19 per kg. Zonder de ROVA-afvalpas storten kan ook, maar dan betaalt u voor alle afvalsoorten het ROVA-tarief van deze afvalsoort. Op www.rova.nl/tarieven vindt u alle tarieven.

Geen ROVA-pas?
Inwoners van de gemeente die afvalstoffenheffing betalen en nog geen ROVA- afvalpas hebben, ontvangen de pas per post vóór 18 december. Heeft u op 18 december geen ROVA-afvalpas ontvangen? Neem dan contact op met het klantcontactcentrum van ROVA (038) 427 37 77.
Meer informatie over de wijzigingen op het ROVA milieubrengstation op www.rova.nl/mbs

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Prima om misbruik van het zwolsafvalrecht tegen te gaan.
  De vervuiler betaalt.
  Hoop alleen dat van de vrij komende data geen gebruik wordt gemaakt om volgend jaar de afvalbelasting te verhogen.


  ⚠️ Meld

 2. “De vervuiler betaalt”

  Was dat maar zo, dan was de belasting op dit soort onzin allang met 75% verlaagd. De vervuiler betaald veel te veel. Afval bestaat niet, alleen grondstoffen.

  Die Rova is niet goed bezig. Eerst stoppen ze met hun primaire dienstverlening door (rest)afval niet meer op te halen, dat verkopen ze vervolgens door omgekeerd inzamelen als goed idee uit te leggen en daarna negeren ze de bulk van haar klanten door maar zeer beperkt een mobile app met ophaal herinnering uit te brengen voor alleen iOs en Android maar niet voor Windows.

  Er is geen enkele concurrentie voor Rova en alles wordt gewoon doorgedrukt met als argument groen/goedvoorhetMilieu/hetweer/hetKlimaat of andere GroenLinks flauwekul


  ⚠️ Meld

 3. En wat heeft dat er mee te maken? Laat ze ook een een eindejaars dingetje houden.
  Ik vind het een best goed idee, die pasjes. vaak mensen uit de regio die met oude legitimatiebewijs uit Zwolle daar mooi gingen storten omdat het bijvoorbeeld in wezep weer geld kost.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.