Midwinter in het Celekwartier Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 19 december a.s. zijn vanaf 12.00 uur de verborgen pleintjes tussen Papenstraat en Praubstraat gehuld in winterse sferen. Er vindt een klein winterfestival plaats in het teken van kunst en cultuur. De creatieve ondernemers van de Papenstraat hebben hun krachten gebundeld en hebben deze sfeervolle binnenpleintjes uitgekozen als het kloppend hart van dit festival.

De Fraterhuiskamer Academie presenteert om 11.00 een filmcollege over de wonderbaarlijke wereld van Kerst vanuit film- en cultuurhistorisch perspectief. Op het Celeplein staan verschillende marktkraampjes met handgemaakte producten. Opwarmen kan bij de vuurkorven of binnen in de foyer van Filmtheater Fraterhuis, waar u vanaf 15.00 uur luistert naar de warme klanken van de Zwolse Vioolschool van Adriaan Stoet en zijn leerlingen. Ieder uur start een rondwandeling door deze interessante buurt o.l.v. Mink de Vries, met als thema ‘De moderne devotie’.

In de Papenstraat 4 is Atelierwinkel Bijzonder-Heden de hele dag geopend voor mooie handgemaakte cadeaus en op Papenstraat 6 opent Daniel Douglas zijn expositie “Nieuw Licht Iconen” In het Titus Leeserhuis geeft Annika Schima ieder uur een Muziektheatrale voorstelling en signeert de Zwolse illustratrice Floor Rieder, Gouden Penseel winnares 2014, haar nieuwste boek: “Het wonder van jou en je biljoenen bewoners”. Het festival is van 12 uur tot 17.00 uur en gratis toegankelijk. Voor alle andere activiteiten zie: www.Bijzonder-heden.nl

Artikel delen:

Reageer