Politie arresteert leden motorclub in Zwolle

Zwolle – Vrijdagavond was er veel politie in de stad. Groepjes van twee of drie agenten die vanaf ongeveer 20.00 uur zichtbaar over straat lopen. Busjes van de Mobiele Eenheid (ME) reden zenuwachtig heen en weer. Ter hoogte van de Brink werd later op de avond van een groep van 70 personen van motorclub Trailer Trash Travellers uiteindelijk 6 leden aangehouden omdat ze hun ID-bewijs niet konden tonen. Daarbij was de inzet van politiehonden nodig. De politie had voor deze avond een noodbevel afgekondigd waardoor leden van de motorclub uit de stad geweerd konden worden.

ttt.jpg 
Een ME busje op de Melkmarkt. Eigen foto.

Het publiek was vrijdagavond verrast door de vele agenten op straat, en vroegen zich af wat er aan de hand was. Vooral op de momenten dat ME busjes nerveus en kriskras door de binnnenstad rijden, en politieauto’s met grote snelheid rond de Stadsgracht rijden. Wat is er toch aan de hand? Aanleiding voor de verscherpte toezicht is overlast van motorclub Trailer Trash Travellers. Afgelopen week bleek dat leden van de motorclub de afgelopen twee weekenden het stadscentrum van Zwolle hadden bezocht uit onvrede over sluiting van een clubhuis op de Marslanden. Een woordvoerder van de motorclub deze week op Weblog Zwolle: “Wij zijn al 3 jaar gevestigd in Zwolle, en er is nooit enig overlast van ons is geweest. Dat komt, omdat wij goed in contact stonden met politie en gemeente. Nu wordt er net gedaan dat we er op eens zijn, en bommen en granaten worden gegooid, maar dat is natuurlijk niet zo. De twee weekenden dat wij in de binnenstad zijn geweest is zonder enig incident verlopen en zelfs positieve reacties gekregen. Het klopt, we zijn een mc en we lopen met leren jassen, maar het is natuurlijk niet de bedoeling om de burgers bang te maken”. De horeca in Zwolle vond de komst van de ‘motorbende’ niet prettig en schakelden de hulp van de gemeente en politie in, met als resultaat veel politie in Zwolle op vrijdagavond, en aanhoudingen later op de avond.

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Fietste er langs dik uur geleden.

  Niets aan de hand. Vijf kerels in motorjacke (waar TrailerTrash op stond) keken verbaasd naar de politie en ME die zich zeer ‘ingrijpbaar’ opstelden.

  Laat die gasten gewoon een biertje doen. Zeer overtrokken allemaal dit..


  ⚠️ Meld

 2. Sjonge jonge, nog niemand kunnen vinden die wist dat deze club ?berhaupt in Zwolle was. Nog nooit ook maar één stukje, positief of negatief erover in de krant gelezen.
  Wat een gezeur toch weer.
  Vorige week zagen een aantal jonge dames een stel motormuizen zonder te weten wie t waren, nou vroeg ik en toen? Niks gewoon rustig een praatje aan t maken en maar 1 krieg waar ze naar binnen mochten. Je kunt ook moeilijkheden zien.


  ⚠️ Meld

 3. Wordt er ook nog vermeld waarvoor degenen opgepakt zijn? Of blijft dit bij een blaaskakerig bericht van de Zwolsche Politie?

  Er was echt niks aan de hand toen ik langsgefietst kwam!


  ⚠️ Meld

 4. Wat een bullshit, die gasten moeten toch ergens een drankje kunnen doen. Geef ze hun eigen plek grootste deel van Zwolle geeft zelf al aan niet van hun bestaan te weten of ooit overlast te hebben ervaren.
  Als we met verboden gaan strooien doe er dan ook maar een op huisvrouwen met kort pittig kapsel. Puur zieltjes winnerij dit van een bange burgemeester en VVD


  ⚠️ Meld

 5. Dus omdat er een paar idioten rondlopen bij zon club moeten ze gelijk verwijderd worden uit de stad en aangehouden worden?

  Ik kom net uit de stad en er staat nog steeds enorm veel politie. Echt extreem overdreven in mijn ogen. Niemand weet ook of deze personen echt wat gedaan hebben, of gewoon zijn meegenomen omdat ze een jack aanhebben. Wat een poppenkast…


  ⚠️ Meld

 6. Dick en anderen, praat niet recht wat krom is, het is geen onschuldig padvindersclubje. Het is mooi dat er in Zwolle nog nooit iets fout is gegaan, maar als ik de Zwolse afdeling was zou ik een andere naam kiezen. En je anti-VVD gewauwel is wel erg doorzichtig Dick. Een burgemeester is verantwoordelijk voor de openbare orde in zijn gemeente. Dat heeft niets met partijpolitiek te maken.


  ⚠️ Meld

 7. Slaat weer helemaal nergens op van de gemeente, roepen dat er overlast is terwijl dat er niet is, om vervolgens zelf met de politie en ME overlast te gaan veroorzaken in de binnenstad.


  ⚠️ Meld

 8. Busjes van de Mobiele Eenheid (ME) reden zenuwachtig heen en weer.

  Vooral op de momenten dat ME busjes nerveus en kriskras door de binnnenstad rijden, en politieauto’s met grote snelheid rond de Stadsgracht rijden.

  Wat is er toch aan de hand?

  Dat horen we vandaag in extra pers bericht.


  ⚠️ Meld

 9. Had ook nog nooit van die motorclub gehoord.

  De horeca in Zwolle vond de komst van de ‘motorbende’ niet prettig en schakelden de hulp van de gemeente en politie in, met als resultaat veel politie in Zwolle op vrijdagavond, en aanhoudingen later op de avond.

  Komt de politie volgende keer ook zo snel ingrijpen als ik iets of iemand zie waar ik me “niet prettig” bij voel?


  ⚠️ Meld

 10. Echt ongelooflijk dat iedereen het lijkt op te nemen voor dat motortuig. Wat een naief volk!
  Als je denkt dat het aardige jongens zijn, ben je toch erg naief. Dit soort clubs houdt zich bezig met drugshandel, vrouwenhandel, afpersing, wapenhandel.
  Lijkt me uitstekend om dat per direct de kop in te drukken. En ja, ze zullen echt niet op het eerste moment dat ze in de stad zijn de boel kort en klein slaan. Stap voor stap een voet tussen de deur krijgen is een betere methode.

  Mensen, wordt toch wakker en denk eens na.


  ⚠️ Meld

 11. Marcoz, ik zeg niet dat het allemaal ideale schoonzonen zijn. Enige wat we nu zeker weten is dat ze niets hebben gedaan behalve aanwezig zijn. Sommige mensen worden daar bang van.

  Wat ik niet begrijp is, dat er bij andere zaken eerst iets moet gebeuren voordat de politie ingrijpt en dat er hier ingegrepen wordt omdat “de Zwolse horeca” de aanwezigheid van een motorclub “niet prettig vindt”.
  Een vrouw die gestalked wordt door een enge vent moet eerst aangerand, verkracht of vermoord worden voordat er ingegrepen kan worden.
  Een kerel die verlekkerd naar je kinderen kijkt moet er eerst aan zitten voordat er een aangifte opgenomen wordt.
  Ongure types in je buurt moeten eerst in je huis staan met de sierraden kist in hun handen voordat je de politie mag bellen om inbrekers te melden.

  Dát vind ik in dit geval echt wel te ver gaan!


  ⚠️ Meld

 12. Heel simpel. Pak ze op als ze iets doen wat niet mag en laat ze lopen als ze zich gedragen. Bangmakerij zoals hierboven Marcoz tentoon stelt, is niet nodig. Waarschijnlijk zijn het geen ideale schoonzonen, maar pas onschuldig tot tegendeel bewezen is lijkt mij….


  ⚠️ Meld

 13. Motorclubs die hun kleuren op de rug van hun jacks mogen dragen hebben dezelfde status als hells angels en satudarah, het zijn criminele organisaties die de samenleving ondermijnen, het zijn zeker geen aardige heren die even een biertje drinken  ⚠️ Meld

 14. Plantje, voorkomen is inderdaad beter dan genezen. De voorbeelden die je noemt, zou erg fijn zijn als daar ook pro actief kan worden ingegrepen inderdaad.
  In dit specifieke geval was het zo dat er een groot aantal leden (150 volgens de sensator) van een criminele organisatie naar de binnenstad van Zwolle zou komen. Mooi dat er dan pro actief wordt opgetreden.

  Noem het maar angsthazerij. Heeft iemand de documentaire over Satu darah gezien?


  ⚠️ Meld

 15. Geen discussie mogelijk, een OMG is een criminele organisatie, en de lokale driehoek handelt daarnaar. Goed dat Zwolle zich niet laat intimideren.


  ⚠️ Meld

 16. Lastige discussie. Wellicht heeft de politie andere informatie dan wij hebben? En wordt er op basis daarvan gehandeld? Ik durf te wedden als ze dit niet zouden doen en deze groep vreet wel wat uit in de stad, dezelfde reageerders op de achterste poten zouden staan waarom de politie niet ingegrepen heeft.
  Verder bijzonder dat de meerderheid vindt dat je niet moet oordelen als er nog niets gebeurd is, maar als het om Syriërs gaat moeten ze gelijk het land uit, want dat zijn allemaal overvallers en verkrachters. Meten met twee maten en dan het liefst zo dat het in je eigen, emotionele straatje past.  ⚠️ Meld

 17. we zijn een mc en we lopen met leren jassen, maar het is natuurlijk niet de bedoeling om de burgers bang te maken

  Doe die jasjes dan uit!!


  ⚠️ Meld

 18. Trailer Trash Travellers behoort tot de zogenaamde 1% motorclubs. Je mag van de rechterniet zeggen dat het een criminele organisatie is, maar je kunt wel stellen dat het een organisatie van criminelen is. Google er maar eens op en dan poppen er genoeg artikelen op waaruit blijkt dat het geen brave huisvaders met een motorliefhebberij zijn. Vorig jaar is er bij een lid uit Kampen bijvoorbeeld nog een handgranaat gevonden.
  Ik ben met Passant verbaasd over het verschil in reacties. Wanneer een “lichtgetint” persoon een misdrijf heeft gepleegd, worden in de regel alle lichtgetinte mensen daarmee gecriminaliseerd, terwijl die geen keuze hebben gemaakt om tot die groep te behoren, maar gewoon zo geboren zijn. Nu gaat het om een groep, waarvan de leden bewust gekozen hebben er deel van uit te maken en die bekend staat om diverse zwaar criminele activiteiten en dan getuigen de reacties opeens van een grote tolerantie. Dat verbaasd me behoorlijk.

  Uit de concept-veiligheidsvisie Zwolle:

  Veiligheid & outlaw motorcycle gangs
  (omg??s)
  We doorbreken de ogenschijnlijke onaantastbaarheid
  van OMG??S.
  Een aantal motorclubs die zich richten op Zwolle zijn
  aangemerkt als OMG??s. We zorgen dat we weten wie
  daarin de belangrijkste spelers zijn en zetten actief in
  op het tegengaan van criminele activiteiten en overlast.
  In onze strategie richten we ons op de acht landelijk
  afgesproken speerpunten. Dat zijn dat we samen met
  partners actief inzetten op strafrechtelijke vervolging,
  clubhuizen, leden van OMG??s in overheidsdienst, leden
  die geen bekend inkomen hebben en faciliteren we
  evenementen van OMG??s niet. Ook bestrijden we de
  invloed van OMG??s op de horeca, beveiligingsbedrijven en
  de harde kern van voetbalsupporters.  ⚠️ Meld

 19. Verder bijzonder dat de meerderheid vindt dat je niet moet oordelen als er nog niets gebeurd is

  Let wel: met mijn voorbeelden van hierboven stel ik niet dat er pas opgetreden moet worden als er iets gebeurd is. Ik vind juist dat er door nu in te grijpen met twee maten gemeten wordt! Waarom nu ineens wel?


  ⚠️ Meld

 20. @plantje Dat weet ik ook niet, maar ik verwacht dat er aanwijzingen zijn/waren die deze actie rechtvaardigt. Alleen zullen wij die aanwijzingen nooit te horen krijgen, terecht overigens.  ⚠️ Meld

 21. Wat een gezeik hier weer! Iedereen heeft wel eens geen legitimatiebewijs bij zich, die van mij ligt zelfs nog in Lapland… daar zet je toch geen ME busjes voor in!!! Wat als hier echt iets gebeurt? Hoeveel ME is er dan nog over?
  Wat een overdreven gedoe zeg. Ik zou een nieuwe kroeg willen openen waar de hele motorclub welkom is! Er staat genoeg leeg in de stad! Wie doet er mee?


  ⚠️ Meld

 22. Ik voel me ook niet prettig als ik mensen zie lopen in een nikaab maar als je daar ME voor inzet en ze vervolgens oppakt is het land te klein.


  ⚠️ Meld

 23. Wanneer heb jij voor het laatst meer dan twee mensen in een nikaab gezien? Laat staan 100…. Kromme redenatie dus.
  Laat duidelijk zijn dat voor mij de actie ook overdreven is als je kortzichtig kijkt naar 100 motorrijders en het aantal overheidsdienaren.
  Daarom, nog maar een keer, ik ga er daarom vanuit dat er aanwijzingen waren voor iets wat deze politieactie rechtvaardigt.


  ⚠️ Meld

 24. Sowieso: het betreft kampers. Hoog tijd dat de politie een keer durft op te treden. Zouden ze op meer plekken moeten doen, zoals de criminelenbolwerken bij voormalig kamp Hanerick, aan de IJsselcentraleweg en Boerendanserdijk!


  ⚠️ Meld

 25. Omdat wíj kampers zijn we crimineel en smerig maar wíj zijn schoner dan veel burgers. Ben je er überhaupt wel eens op een kamp geweest vast niet en dat alleen om dat wij een anders zijn dan jullie kaffers. Ma ook bij ons geld er zijn er bij criminelen en bij jullie ook. Je mag in Nederland niet discrimineren als ze uit ander land komen ma wij reizigers worden nog altijd gediscrimineerd door zulke kaffers áls jij en de overheid doet het net zo goed . Wij zijn ook gewone mensen die alleen anders leven en een ander cultuur zijn groot gebracht zoals onze groot ouders dat is voor de meeste van ons ook belangrijk .


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.