Kerstpakkettenactie succesvol van start

Zwolle – Vrijdag was de eerste inzamelingsdag van de Kerstpakkettenactie Kerst in Zwolle, en het werd een mooie dag. Een dag waarop het weer ontdekken is hoe blij het maakt om goed te doen, hoeveel solidariteit er in onze stad is en hoe we door allemaal iets te doen samen iets groots kunnen doen!

De organisatie bedankt edereen daarvoor, en vooral ook voor het doorzetten als het zwaar was, soms andere vrijwilligers niet kwamen opdagen of klanten gewoon doorliepen. Door geduld, inzet en positieve inslag werd de eerste dag een enorm succes. De organisatie kijkt uit naar morgen, dan worden bij diverse supermarkten in Zwolle weer voedselpakketten ingezameld. In totaal wil de actie 1.750 Zwolse minima blij maken met een voedselpakket.

Wat is er aan boodschappen opgehaald?:
Soep: 1.495 stuks; 
Wasmiddel: 443 stuks; 
Noten en gedroogd fruit: 140 stuks; 
Thee: 1.389 stuks;
Koffie: 751 stuks; 
Rijst: 802: stuks;
Rijst mix: 280 stuks;
Pasta: 1.172 stuks;
Mix pasta: 1.031 stuks;
Broodbeleg: 1.796 stuks; 
Bonbons/chocolaatjes: 626 stuks;
Koeken: 1.220 stuks;
Chips/borrelnootjes: 946 stuks; 
Vruchtendrank: 681 stuks; 1.552
Snoep: 733 stuks; 
Douchegel:  stuks; 1.437
Zeep- en toiletartikelen: 1.285  stuks; 
Conserven: 423 stuks;
Overig: 561 stuks.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Beste gevers en alle vrijwilligers van de actie,

  Ontzettend bedankt voor al uw hulp en steun! Dankzij alles wat u voor de actie doet, laten we heel Zwolle zien dat wij in onze stad aan elkaar denken en ervoor elkaar willen zijn! Bedankt voor uw gulheid, uw vertrouwen en uw liefde.

  Namens de Kerstpakkettenactie Zwolle,

  Elise Kleine, Elly Kuiper, Hellen Spijkerman, Jan Willem Hamming, Sietske Bakker, Sybrena Vonck en Jan de Beer  ⚠️ Meld

 2. JJ, volgens mij gaat het via de voedselbank en de daklozenopvang. Dus het is niet voor alle minima, maar dat zou ook niet te doen zijn.


  ⚠️ Meld

 3. Elise Kleine, Elly Kuiper, Hellen Spijkerman, Jan Willem Hamming, Sietske Bakker, Sybrena Vonck en Jan de Beer

  Waarom jullie namen zo naar voren geschoven. Een eervolle actie kenmerkt zich vooral door de anonieme vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor een goed doel.


  ⚠️ Meld

 4. Tjonge, tjonge, @vdberg, wat een vooringenomen standpunt!
  Jan de Beer (kan niet vaak genoeg genoemd worden) en anderen: veel succes gewenst!


  ⚠️ Meld

 5. Beste Vdberg,

  Fijn dat u gelegenheid geeft recht te zetten; ik kan me voorstellen dat u zo leest.

  Het laatste dat we willen, is “naar voren schuiven”. We vinden belangrijk dat de actie een gezicht heeft en dat het 7 vrijwilligers zijn die organiseren. Geen onzichtbare bureaucratische organisatie, maar mensen als u (en ikzelf dus ook). Wij zijn aanspreekbaar en benaderbaar bij vragen en als soms anders loopt dan gepland. En u heeft helemaal gelijk: de actie kenmerkt zich door de bijna 600 vrijwilligers die allemaal tijd maken voor het goede doel; alle lof aan hen!

  Hartelijke groet,

  Jan de Beer


  ⚠️ Meld

 6. Mooie actie! leuke vrijwilligers ook vond ik. Bij mij in de buurtsuper, jumbo Assendorp. Veel succes toe gewenst. hoop dat jullie heel veel mensen kunnen blij maken hier in de gemeente Zwolle.


  ⚠️ Meld

 7. Een klein puntje:

  Zo ook vond deze actie plaats bij AH in Zuid, iedereen wordt aangesproken behalve iemand in een rolstoel.

  Als regelmatig begeleider van zo iemand valt het mij op dat men iemand in een rolstoel kennelijk niet aan durft te spreken.

  Als je niet kunt lopen wil dat nog niet zeggen dat je gek bent!
  Deze mensen mag je ook gewoon aanspreken, dan hebben ze niet alsmaar het idee dat ze er niet bij horen…  ⚠️ Meld

 8. Er kwam een jongetje van 10 jaar bij me met een tablet chocolade met smarties erin “disco chocolade” stond er vrolijk op de verpakking.
  Het jochie gaf het me wat verlegen aan en verdween.
  Even later komt hij weer langs, kijkt geïnteresseerd in de de doos die naast mij op de grond staat, en zegt enigszins teleurgesteld: “Goh, daar zit nog niet veel in.” Ik vind dat zo lief en betrokken en antwooord: “Nee joh, deze doos staat hier nog maar 10 minuten! Moet je eens kijken wat daar allemaal staat!” wijzend naar de stapel dozen van het laatste uur. “En dan weet je nog niet eens wat er allemaal is weggebracht. Het gaat hartstikke goed! Ook dankzij jouw chocola…”.
  “Ja”, zegt het jochie. “Ik had het eigenlijk voor mezelf gekocht, voor bij het kerstontbijt, maar toen dacht ik: ach laat mezedlf maar zitten….”

  Tranen van ontroering staan in mijn ogen als ik hem zeg dat hij iets heel goeds heeft gedaan en vast hele fijne kerstdagen heeft.


  ⚠️ Meld

Reageer