Zes aanhoudingen na noodbevel tegen motorclub

Zwolle – De politie heeft vrijdagavond 11 december in Zwolle zes mannen aangehouden. Ongeveer 70 leden van de Outlaw Motorcycle Gang (OMG) Trailer Trash Travellers wilden in ‘full colour’ de Zwolse binnenstad in. De politie hield hen tegen, omdat de Burgemeester een noodbevel had uitgevaardigd. Zes personen konden hun identiteitsbewijs niet tonen en zijn aangehouden. Vanwege twee eerdere incidenten met leden van de Trailer Trash Travellers was de politie aanwezig in de binnenstad.

politie_logo_4.jpg 

De burgemeester heeft in de loop van vrijdagavond besloten om een noodbevel uit te vaardigen. Daarnaast heeft de Burgemeester een veiligheidsrisicogebied aangewezen en heeft de Officier van Justitie het bevel gegeven tot preventief fouilleren. De politie heeft een groep van ongeveer 70 man tegengehouden die via het Koewegje de binnenstad van Zwolle in wilde. Zes mannen zijn daar aangehouden vanwege het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De rest van de groep heeft onder begeleiding de binnenstad verlaten. De politie is nog steeds aanwezig in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Politie doet dit echt niet voor niets. Dit soort clubs is bekend met stelselmatig afpersen van horeca, etc. Om over andere praktijken maar te zwijgen.


  ⚠️ Meld

 2. Je zult toch maar via het Koewegje de binnenstad in willen…
  70 man in full colours vind ik intimiderend. Preventief aanpakken lijkt me een prima manier, ipv achteraf bij de eventuele puinhopen bedremmeld staan te kijken (hadden we maar..)


  ⚠️ Meld

 3. Juinen: daar gaat het niet om. Het gaat om een groep die rechtswege hun gebouw is uitgezet. Ben je het daar niet mee een dan vecht je die gang van zaken aan. En dan juridisch vechten.
  In dit geval besluit men als groep in gevechtstenue de horeca lastig te vallen en bewust te intimideren. Een werkwijze die al lange tijd door dit soort clubs wordt gehanteerd. Politie heeft daarvan geleerd en grijpt nu direct in. Terecht.


  ⚠️ Meld

 4. Vind er niks intimiderends aan…zolang ze de mensen met rust laten..
  Ze zitten al 3 jaar in zwolle..en ik heb er nog nooit hinder van ondervonden..wat een gezeur.


  ⚠️ Meld

 5. Vanwege twee eerdere incidenten met leden van de Trailer Trash Travellers was de politie aanwezig in de binnenstad.

  Politie was toch aanwezig, omdat “de Zwolse horeca” het “onprettig” vond dat de motorclub aanwezig was in het centrum? Nu wordt er ineens over incidenten gesproken. Zo krijg je inderdaad onwaarheden de wereld in.


  ⚠️ Meld

 6. Gaan we nu ook de supportersvereniging van pec zwolle verbieden want daar zitten ook “criminelen” tussen. Zij zijn ook intimiderend als ze daar in het steegje staan.


  ⚠️ Meld

 7. De gemeente daagt deze jongens gewoon uit , als nu al 3 jaar zonder problemen op de Marslanden een bijeenkomst ruimte hebben, de politie weet er van , en nu plotseling er een burgemeester die nergens vanaf weet, maatregelen wilt nemen dat kan er bij mij niet in , en bij veel meer Stadsgenoten niet , Net zoals het verhuizen van de bibliotheek wat maar ?? 4.000000 extra kost en afschrijven grondbebrijf want daar hoor meneer Meijer niet over . Laten we nu gewoon ons gezond verstand gebruiken dat er een oplossing komt . En deze jongens gewoon kunnen blijven zitten .Dan is er weer rust in de horeca van Zwolle


  ⚠️ Meld

 8. Hallo ZwolseHans
  Volgens mij begrijp je het niet helemaal , Want de heren hoeven pas half Januari het gebouw uit van de gemeente , maar als ze er een andere bestemming van maken zijn we weer net zo ver , Dus gewoon laten zitten scheelt een hoop ellende en problemen . Want ze blijven er inzitten wat ik uit de krant begrijp.


  ⚠️ Meld

 9. Nou Eric, om deze vergelijking te maken gaat wel wat ver. ik ken ook wel steegjes en straatjes waar vaak groepjes staan van welke pluimage dan ook, zelfs dat kan intimiderend zijn want ook daar zullen wapens aanwezig kunnen zijn.


  ⚠️ Meld

 10. Club wordt clubhuis uitgezet, omdat daar volgens het bestemmingsplan geen clubhuis mag zitten. Nergens wordt gezegd dat ze geen clubhuis mogen hebben. Omdat de heren het er niet mee eens zijn dat ze niet hun huidige clubhuis mogen houden, gaan ze bewust irritant doen. En dan zijn er mensen die dan zeggen: ach, verander toch gewoon het bestemmingsplan. En dan nog durven te beweren dat dit gedrag niks met intimidatie te maken heeft.


  ⚠️ Meld

 11. Helemaal waar, Japser. Ook niet vreemd: 80% van deze motorbende heeft een kampersachtergrond, die leven van initimidatie, heling, wietteelt , belastingontduiking en andere criminele activiteiten. Groot gelijk dat de gemeente dat schorem geen ruimte ter beschikking stelt,het zou belachelijk zijn!


  ⚠️ Meld

 12. De horeca in het centrum van Zwolle voelt zich al enkele weken geïntimideerd door leden van motorclub Trailer Trash Travellers. Dat zegt burgemeester Henk Jan Meijer.


  ⚠️ Meld

 13. En wederom valt het op dat de vaste columnisten kliek van het log zwijgt als het graf.
  Zodra de topic een beetje gevoelig liggen horen en zien we geen commentaren met de doorgaans zo goed bemeten woorden en uitgesproken meningen.  ⚠️ Meld

 14. Als iedereen die hier z’n mond open heeft over zaken waar hij of zij niet of nooit bij is geweest en alleen kennis heeft van wat er in de media beweerd wordt z’n mond houdt dan is het mooi rustig hier.
  Daarnaast moet iedereen zichzelf een spiegel voorhouden die opmerkingen heeft in de trend van ” criminele activiteiten danwel de wet overtreden, want hebben we allemaal wel niet eens de wet overtreden. En voor degene met de grootste bek zou ik zeggen kom eens achter je pc, tablet of telefoon weg en zeg de mensen recht in het gezicht wat je ervan vindt. Wedden dat er dan meer dan 80% z’n zielige commentaar voor zich houdt omdat hij of zij te schijterig is. Zielig zooitje internetzeikerds hier. Voor de mannen, wees een kerel of hou je stil.


  ⚠️ Meld

Reageer