Verdachte van dodelijk ongeval in vrijheid gesteld

De donderdag aangehouden 63-jarige man, die ervan wordt verdacht op 20 oktober een aanrijding te hebben veroorzaakt met dodelijke afloop, is vanavond om 18.00 uur door Justitie in vrijheid gesteld. Justitie bepaalde dat er geen gronden zijn om hem langer op te houden. Voor de strafbare feiten die deze man worden verweten, is voorlopige hechtenis niet toegelaten.

De man reed op zaterdag 20 oktober een 21-jarige motorrijder uit Wanneperveen aan, die aan de gevolgen hiervan overleed. Na het ongeval is de verdachte doorgereden, maar meldde zich zelf op donderdagavond 25 oktober bij de politie.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Doorrijden na een ongeval
  Artikel 7 WVW bevat een verbod op het doorrijden na een aan aanrijding . Als iemand betrokken is geweest bij een aanrijding waarbij een ander is gedood of waarbij schade of letsel is toegebracht, mag hij de plaats van het ongeval niet verlaten tot het moment dat hij behoorlijk gelegenheid heeft geboden tot vaststelling van zijn identiteit en die van zijn voertuig. Ook mag hij gewonden niet in hulpeloze toestand achterlaten. Een en ander geldt natuurlijk alleen indien diegene weet of redelijkerwijs moet vermoeden dat een nader is gedood of dat schade of letsel is toegebracht.

  Afgezien van de situatie waarin een gewonde in hulpeloze toestand is achtergelaten kan strafvervolging worden voorkomen indien men zichzelf vrijwillig binnen 12 uren na het verkeersongeval bij de politie meldt.

  Voor dit misdrijf kan een boete tot ??4500,= worden opgelegd en gevangenisstraf tot 3 maanden, alsmede een ontzegging van de rijbevoegdheid van maximaal 5 jaar (bij recidive 10 jaar).

  Blijft de vraag of deze bestuurder iets gemerkt heeft van deze aanrijding. Ik zet mijn vraagtekens… Hoe kan je zo’n klap, die deze jongen heeft gemaakt, niet opgemerkt hebben.


  Maak melding

 2. Blijft de vraag of deze bestuurder iets gemerkt heeft van deze aanrijding. Ik zet mijn vraagtekens… Hoe kan je zo’n klap, die deze jongen heeft gemaakt, niet opgemerkt hebben.

  Ik kan het me simpelweg niet voorstellen, maar laat ik dan heel erg mijn best doen. Dan zijn er daarna nog tig aspecten waarom ik zo iemand toch strafbaar vind. (Er staat immers in de tekst dat deze man de bestuurder was, dus daar ga ik van uit)
  – Hij heeft geprobeerd sporen te wissen door de caravan ergens te dumpen.
  – Hij heeft zich na grote media-ophef nóg niet gemeld, terwijl er toch echt geen tweede van een dergelijke combinatie daar over dat kruispunt gekomen zal zijn. ?n hij zal de nodige schade geconstateerd moeten hebben.
  – Hij is bij in beslag name van zijn auto niet eens zelfstandig meegegaan om volledige medewerking te verlenen, maar vrolijk de stad in gewandeld.

  Alles bij elkaar, zoals ik de feiten lees en heb gelezen, vind ik het een grote schande!


  Maak melding

 3. Zoiets kan je alleen niet doorhebben als je ladderzat bent, en daarom ook pas x-uur na het ongeval meldt…. Beetje suggestief geef ik toe.
  Komt mij iig weer over als slappe hap justitie >:(


  Maak melding

 4. Wat een rare wereld leven wij, sla je een inbreker , om jezelf te beschermen, zetten ze je 14 dagen vast, maar rijd je door na een dodelijk ongeval en meld je jezelf later, kun je gewoon weer gaan! Ik begrijp er niets meer van!!


  Maak melding

 5. tsja, als je de wet wilt veranderen moet je niet schreeuwen om populisten die zelf ook alleen maar schreeuwen wat het volk wil horen. Nee, dat proces begint in de 2e kamer. Zolang daar geen wetsvoorstel ligt, blijft alles bij het oude. Volgens mij kun je het dan alle partijen kwalijk nemen (incl gebleekte Geert en tante Riet die nu ook een intitiatiefwet in kan dienen). Justitie is idd wel vaak heel slap.

  De humor van dat “kopje thee” (van het populistisch rechtse GEENSTIJL) is toch wel een keer “over datum”?


  Maak melding

 6. deze man had hele ernstige suikerziekte en een black out gehad, de man drinkt niet eens, dus iedereen die direct roept ladderzat, daarom moet de pers eens beter zijn best doen om de hele waarheid te achterhalen.


  Maak melding

 7. @Marian
  Deze man had dus helemaal niet meer achter het stuur moeten kruipen, ALS HIJ VERSTANDIG WAS GEWEEST.
  Als hij het ongeval al niet gemerkt zou hebben, vraag je jezelf de volgende dag zeker af waardoor de schade aan je auto is ontstaan en meld je dit bij de politie.


  Maak melding

 8. dat justitie zo slap is komt mede door de pvda waar jij zo fan van bent dikie dik . jarenlang pappen en nathouden .maar wil je weer de discussie aangaan over rechts of links? want je blijft maar zeiken over geert wilders en ijzeren rita


  Maak melding

 9. Zoals ik al schreef is een slappe justitie de verantwoording van elke partij. Maar “slap” daar kun je zoveel kanten mee op, dat is zo’n schreeuw om te schreeuwen-kreet, wees eens concreet wat zou je precies veranderd willen hebben? Welke initiatieven zijn er vanuit de 2e kamer gekomen om de situatie te veranderen? En PvdA heeft geloof ik 7 jaar niet in de regering gezeten…..Momenteel is de ministerie van Justitie een CDA-ert; dus kan je niet volgen.


  Maak melding

 10. en al die andere jaren dan dan de pvda heeft mede gezorgd voor de ze slappe hap en ook zo langzamerhand dat ons land de afgrond inglijdt . maar ja dat zullen wij niet meer mee maken maar onze kinderen wel, die zitten straks met alle shit heb je daar wel eens overnagedacht?


  Maak melding

 11. @ Joop: Volgens mij is dit nog niet zo’n verkeerd land om in te wonen en te leven. Je teksten hebben een aardig sombere insteek. Jij zou geen kinderen op deze wereld willen zetten? Vind wel dat bijvoorbeeld de dader in deze toppic hard moet worden aangepakt. Maar dat heb ik al eerder geschreven. Hoe zou jij het willen zien? Kom eens met een goed realiseerbaar plan. Ik laat het wel aan de deskundigen over, dat ben ik niet. Prettige avond!


  Maak melding

 12. @marian

  deze man had hele ernstige suikerziekte en een black out gehad

  Sorry hoor… Ook mensen met suikerziekte hebben gezond verstand. Tenminste wel degenen die ik ken. Wat een flauwekul. Er is grote media-ophef over een witte peugeot 405 (worden al tig jaar niet meer gemaakt) met een caravan (het seizoen is al zo ongeveer ten einde) in Hasselt. En meneer kan vanwege zijn suikerziekte geen verband leggen tussen de schade aan zijn auto en de gebeurtenis. Hou toch op!
  Daarnaast: als de politie je auto in beslag komt nemen, gaat er dan nóg geen lampje branden? Of komt dat ook door de suikerziekte?

  Voor de mensen met diabetes: dit is geen tirade tegen jullie, maar uiteraard tegen het slappe excuus wat marian aandraagt.


  Maak melding

Reageer