Nieuwe feestverlichting bij winkels Stadshagen

Zwolle – In het voorjaar van 2015 ging de schop in de grond voor een update van het winkelcentrum. Meer groen, meer sfeer, meer bankjes en meer fietsenstallingen. Maar volgens de winkeliers is de 10 jaar oude feestverlichting ook nodig toe aan een update en is er nieuwe energiezuinige verlichting ingekocht. Inmiddels hangt alle feestverlichting op zijn plek.

winkelcentrum_stadshagen_-_feestverlichting.jpg 

De nieuwe ledverlichting fleurt de Wade, Werkerlaan en Belvédèrelaan op. In de Wade zijn sierlijke sterrensluiers opgehangen en de winkelstroken aan de zijkanten worden sfeervol verlicht met goud- met zilverkleurige zonnen. Intussen is ook de kerstboom geplaatst in het midden van de Wade die uiteraard ook behangen is met gezellige lichtjes. Ook is gedacht aan het plein voor het Cultuurhuis. In overleg met de gemeente werd elke boom op het plein voor het Cultuurhuis voorzien van vele kleine ledlampjes. En als hekkensluiter is een mooi verlichte kunstkerstboom op het kleine pleintje aan de Belvédèrelaan geplaatst.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. De gemeente wil dit jaar kijken of de uitbreiding van het winkelcentrum in Stadshagen mogelijk is. Dat blijkt uit de Meerjaren Prognose Vastgoed. De gemeente wil gronden in Stadshagen verkopen, onder meer aan ontwikkelaars van woningen maar ook ander vastgoed zoals bijvoorbeeld winkels. Bij het winkelcentrum ligt al jarenlang grond braak, bestemd voor eventuele uitbreiding.

  Plannen
  Er zijn in het verleden al plannen gemaakt voor de uitbreiding van het centrum, maar dat heeft onder meer door de crisis nog niet geleid tot daadwerkelijke uitwerking. Ook plannen van de PvdA om een klein winkelcentrum te bouwen werden terzijde geschoven.

  Woningverkoop
  De gemeente hoopt dat er dit jaar meer woningen worden verkocht. Daarmee kan Zwolle het verlies dat het al jarenlang lijdt aan niet verkochte grond in Stadshagen enigszins dekken. Door de crisis werden de voorgenomen verwachtingen van grondverkoop bij lange na niet gehaald. Maar dit jaar ziet het er rooskleuriger uit. De woningmarkt trekt flink aan, ook in Stadshagen.

  (Bron: van de plaatselijke site)


  ⚠️ Meld

Reageer